Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Teherfuvarozás adójogi környezete e-könyv

Ár:
2.540 Ft
Elérhetőség: Fizetés után perceken belül

Fuvarozási és fuvarszervezői tevékenységhez kapcsolódó áfaszabályoka Saldo szakértőitől.

Elérhető formátumok: epub, mobi, vásárlás regisztrációhoz kötött

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Az áruszállítás és a logisztika az elmúlt évtizedekben nemzetgazdasági szinten is jelentős volument képviselő iparággá nőtte ki magát Magyarországon. Fontos, hogy, mind a fuvarozási szolgáltatás nyújtója, mind pedig a szolgáltatás igénybe vevője tisztában legyen annak áfajogi következményeivel, továbbá a fuvardíj meghatározása során annak áfahatását is érdemes feltérképezni.

A kiadvány első részében a szerzők összefoglalják azokat az áfaszabályokat, melyek a fuvarozási és fuvarszervezői tevékenységhez kapcsolódnak. Bemutatásra kerülnek a fuvarozáshoz kapcsolódóteljesítési hely szabályok. A teljesítési helyre vonatkozó áfaszabályokon belül ismertetésre kerülnek az adóalanyok, illetve a nem adóalanyok részére nyújtott fuvarozási szolgáltatások teljesítési hely szabályai.

A második részben a Saldo szakértő tanácsadói tapasztalataiból osztják meg az olvasóval azokat a tipikus vagy érdekes, tanulságos kérdéseket, amik a mindennapokban találkoztak a fuvarozási tevékenység adózásával kapcsolatosan.

A harmadik fejezetben, az Elektronikus Közúti áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) hatályos szabályait mutatják be a szerzők, míg a negyedik fejezetben a BIREG kapott helyt.

Az utolsó fejezetben a nemzetközi fuvarozás végzésével, de nem kifejezetten a fuvarozási cél teljesítésével kapcsolatos ügyet olvashatnak, amelyekkel az Európai Bíróság foglalkozott, vagy olyat, amely a magyar Legfelsőbb Bíróság előtt zárult, és amelyek felhívják a figyelmet a fuvarozás bizonyos kockázataira; arra, hogy akár a fuvarozócég, akár a gépkocsivezető kellő figyelmet tanúsítson a fuvarozás teljesítése során.

érintett Saldo tagok számára elérhetővé tesszük a kiadványt!

Minden e-könyvünk epub és/vagy mobi formátumban tölthető le.

Hogyan tudok ekönyvet olvasni?

1. E-könyv-olvasón:  
Ha önnek Kindle olvasója van, ami a mobi formátumot támogatja akkor a könyvek adatlapján válassza a mobi letöltése opciót.         
A könyveket letöltés után USB kábelen keresztül lehet feltölteni az e-könyv-olvasóra. (Kindle regisztrációval a Kindle fiókján keresztül is át tudja küldeni a mobi file-t a készülékre.)
Ha olyan olvasója van, ami az epub formátumot támogatja (pl.: Koobe, Nook, PocketBook, Hanlin, Bookeen stb.), a Letölthető formátumok között keresse az epub opciót! A letöltött könyveket USB kábel segítségével lehet feltölteni az olvasóra.

 

2. Ha iPad vagy iPhone készüléke van, szintén válasszon epub formátumú könyvet, és használja hozzá az iBooks (vagy Könyvek) alkalmazást, ami minden Apple eszközön előre telepítve van.           

3.  Ha androidos készülékkel (telefon, tablet stb.) rendelkezik, használja a készülékén valószínűleg már előre telepített Google Play Books alkalmazást vagy töltse le a PocketBook vagy a Lithium alkalmazást.

 

4.  Ha számítógépen (PC, MAC) olvasná e-könyveit, az alábbi ingyenes programok, alkalmazások telepítésével teheti ezt meg         
- Calibre 
- FBReader 
- Google Play Books (PC és gmail fiók szükséges hozzá, viszont nem kell telepíteni semmilyen programot)
- Adobe Digital Editions (Adobe ID létrehozása szükséges hozzá)

Gyártó/Kiadó Saldo ekönyv
Kiadás éve 2021
Oldalszám 84
Kötés típusa elektronikus

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!