Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kedvezmények a személyi jövedelemadózásban e-könyv

Ár:
3.900 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
A kiadvány a magánszemélyek, bérszámfejtők részére kívánja átláthatóvá és érthetővé tenni a magánszemélyek által érvényesíthető kedvezmények rendszerét, a személyi jövedelemadó szabályozást és az adókötelezettségek szabályszerű teljesítését.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Napjainkban a személyi jövedelemadóval kapcsolatban a legtöbb kérdés a magánszemélyek által érvényesíthető kedvezmények kapcsán merül fel, így az érdeklődés központjában az összevont adóalapot csökkentő kedvezmények, köznapi szóhasználattal élve az „adókedvezmények” állnak.
Munkánk során azt tapasztaljuk, hogy ennek ellenére az egyes kedvezmények igénybevételére vonatkozó adózási és egyéb háttérszabályokat az érintettek nem ismerik, vagy nem jól alkalmazzák, mint ahogy az számos esetben kiderült a legtöbb magánszemélyt érintő családi kedvezmény tekintetében, a gyermeket nevelő magánszemélyek 2021. évi adóvisszatérítésével kapcsolatban.
Kiadványunkban e tapasztalat alapján próbálunk kísérletet tenni arra, hogy megismertessük az összevont adóalapba tartozó jövedelmekre érvényesíthető, a magánszemélyek széles körét érintő, a személyi jövedelemadó alapját csökkentő kedvezmények részletszabályait, érvényesítésének menetét gyakorlati példákkal illusztrálva. Az általános jellegű, minden kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket, mint például az adóelőleg-nyilatkozat megtételének eljárási szabályait, illetve a külföldiekre vonatkozó speciális szabályokat külön fejezetben tárgyaljuk.
Könyvünkben nem a törvény által meghatározott érvényesítési sorrendnek megfelelően tárgyaljuk az egyes kedvezményekre vonatkozó szabályrendszert, hanem a családi kedvezmény intézményrendszerét alapul véve haladunk, hiszen ez a joganyag húzódik meg mögöttes szabályként számos más adóalapcsökkentő kedvezmény szabályrendszere mögött, így véleményünk szerint a könnyebb érthetőség miatt érdemes a családi kedvezmény
ismertetésére az egyéb kedvezmények bemutatását is ráépíteni. E témában megkíséreljük a nem adózási tárgyú, de az adószabályok megértéséhez nélkülözhetetlen családtámogatási szabályokat is ismertetni annak érdekében, hogy a kedvezmények igénybevételére jogosultak számára egyértelműsítsük, mi a teendő annak érdekében, hogy az adóalap-kedvezményeket jogszerűen érvényesíthessék.
Ezzel a kiadvánnyal célunk a kedvezmények érvényesítésére jogosult, illetve időközben jogosulttá váló magánszemélyek számára átláthatóvá és érthetővé tenni a vonatkozó jogi szabályozást és az adókötelezettségek szabályszerű teljesítését, melyet az egyes kedvezményekkel összefüggésben bemutatott példaesetek segítségével igyekszünk a laikus közönség számára is fogyaszthatóvá tenni. Az egyes kedvezmények „működési logikájának” megismertetését egyszerűbb példákkal mutatjuk be, és külön fejezetet szentelünk a több kedvezmény egyidejű igénybevételét tárgyaló eseteknek.
 

A szerzők

Gyártó/Kiadó Saldo ekönyv
Kiadás éve 2023
Méret B/5
Oldalszám 180

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!