Tartalom és kiadási információk
A jegyzetből megismeri az alkoholmentes és az alkoholtartalmú italokat, fűszereket, ízesítőszereket:
- ismerni fogja ezeknek az élelmianyagoknak gyártását, fajtáit, típusait, összetételét, tulajdonságait, hibáit és betegségeit;
- tudni fogja, hogy ezen élelmianyagok fogyasztása milyen kedvező és kedvezőtlen élettani hatásokat vált ki az emberi szervezetben;
- képes lesz ezeket az élelmianyagokat átvenni, kezelni, tárolni, felhasználni, és tovább feldolgozni;
- ismerni fogja ezen anyagok vendéglátóipari felhasználhatóságának különböző módjait és lehetőségeit;
- jártas lesz az egyes élelmianyagok érzékszervi bíráló és alapvető ellenőrző folyamataiban;
- elsajátít olyan elméleti és gyakorlati jellegű szakmai ismereteket, amelyeket a vendéglátás kapcsolódó területein alkalmazni tud.
A tananyag elsősorban a vendéglátásban és az idegenforgalomban dolgozó vezető szakemberek számára készült.
Az 1. kiadvány a BGE Vendéglátó és Szálloda Szak, mind az Idegenforgalom és Szálloda Szak hallgatói által is elsajátítandó ismereteket tartalmazza az italokról. A 2. kötetet a BGE Vendéglátó és Szálloda Szak hallgatói használják, hiszen az élvezeti szerek fűszerekről és ízesítőszerekről szóló részét az Idegenforgalom és Szálloda Szak hallgatói a Vendéglátóipari ismeretek c. tantárgy más részében tanulják, mint előírt tananyagot.
Megjelenés | 2006 |
Méret | A/4 |
Oldalszám | 332 |
Kötés típusa | ragasztókötött |
Vélemények
Írja meg véleményét!