Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikrobiológia-higiéne I-II.

Ár:
2.460 Ft 1.800 Ft
Kedvezmény: 27%
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A kétkötetes mű a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar tankönyve.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A kiadványban megtalálhatók mindazok a higiénés ismeretek, amelyre a vendéglátóiparban szükség van, sőt tartalmazza a szállodai housekeeping munka higiénikus ellátásához szükséges lényegesebb ismereteket is. Három füzetből áll:

1. füzet: Mikrobiológiai alapismereteket és ételeink káros elváltozásairól szóló tudnivalókat tartalmaz. A legjelentősebb higiénés rendszabályok éppen az egészségkárosodást/betegséget előidéző mikrobák elpusztítására, illetve az általuk okozott megbetegedések megelőzésére irányulnak, ezért célszerű az ételek útján terjedő legveszélyesebb illetve leggyakoribb kórokozókkal megismerkedni. Ehhez viszont először néhány mikrobiológiai alapfogalmat kell tisztázni. Mikrobiológiai tájékozottság nélkül ugyanis a higiénés előírások megértése, azok tudatos alkalmazása illetve következetes betartatása nem várható. Bemutatja a mikrobák világát, megismertet a környezeti tényezőknek a mikrobák szaporodására gyakorolt hatásával. Ezeknek az ismereteknek a birtokában lehetséges a mikrobák tevékenységét hatékonyan meggátolni. Ismerteti a leggyakoribb és legjelentősebb étel ártalmakat, tárgyalja megelőzésük lehetséges módozatait. Technikai okokból ide kerültek a Kereskedelmi szálláshelyek higiénéje és az Esettanulmányok című fejezetek is.

2. füzet: Tartalmazza a higiéné menedzsment részletes ismeretanyagát. Ismerteti az érvényben lévő előírásokat, rendelkezéseket és foglalkozik munkaszervezési kérdésekkel, a higiénés szabályoknak a termelő és értékesítő munkafolyamatokba való beillesztésével. Ezenkívül a 2. füzetben található az élelmiszerekben, ételekben előforduló káros- és idegen anyagokról szóló fejezet is.

3. füzet: Laboratóriumi vizsgálatokat, gyakorlatokat tartalmaz. A szabad szemmel nem látható mikrobák közvetlen megfigyelése a laboratóriumi munka során az elméleti tananyagot élővé teszi, „testközelbe hozza”.

Kiadás éve 2006
Méret A/4
Oldalszám 422
Kötés típusa ragasztókötött, jegyzet

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!