Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#tőzsde

Értékpapír-piacok gyakorlati ismeretei

Ár:
3.800 Ft 1.500 Ft
Kedvezmény: 61%
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Értékpapír-piacok gyakorlati ismereti tankönyv
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Az I. rész bevezeti, hogy napjaink befektetési környezete milyen hatással bír a magán- és intézményi befektetők döntéseire, a befektetési szolgáltatók működésére, valamint a tőzsdei kereskedésre.

A II. részben a tételes értékpapír-jog keretein belül az egyes értékpapírok kibocsátásával és forgalmazásával kapcsolatos ismeretek összegző leírása és szemléltetése olvasható. A III. rész célja, hogy bemutassa a tőzsdére kerülés és a tőzsdei forgalmazás mikéntjét, utalva a vonatkozó tőzsdei szabályzatokra és ezek alkalmazására.
A jegyzet IV. része betekintést nyújt a befektetés-elemzés alkalmazott módszertanába, külön vizsgálva a kötvények és a részvények tartását. A befektetéseken elért hozam értékeléséhez mind az egyszerűbb hozamszámítási, mind az összetettebb opciós modellekre épülő stratégiák kiemelésre kerültek.

Az egyes fejezetek végén szereplő ajánlott szakirodalom segítséget nyújt ahhoz, hogy az olvasó megfelelő tájékozottságra tegyen szert az értékpapír-piacok ismeretanyagában, egyúttal érzékeltetve azt is, hogy a jegyzet a teljesség igénye nélkül mintegy betekintést nyújt az értékpapír-alapú befektetések területére. Ugyancsak az egyes fejezetek végén megadott kérdések lehetővé teszik a tananyag elsajátítója számára, hogy ismereteit, azok tartalmát, részletességét, saját maga ellenőrizze. A jegyzetben szereplő ábrák, táblázatok és példák segítik az olvasót a tárgyalt ismeretanyag jobb megértésében.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2010
Méret B/5
Oldalszám 258
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2024. 05. 02.