Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Banktan

Ár:
4.000 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A könyv bemutatja a banküzemi működés keretein belül a hitelintézetek alapításának és működésének felügyeleti szempontból is értékelhető feltételrendszerét, a prudens működés alapelveit ismerteti.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A „Banktan" című könyv a főiskolai és egyetemi intézményekben tanuló, ezen belül különösen a BA képzés és a felsőfokú szakképzés hallgatói számára íródott. A könyv ajánlható még azoknak, akik szakterületük vagy érdeklődési körük szerint foglalkoznak a banküzem valamely területével.
A könyv bemutatja a banküzemi működés keretein belül a hitelintézetek alapításának és működésének felügyeleti szempontból is értékelhető feltételrendszerét, a prudens működés alapelveit ismerteti. Külön foglalkozik a banki szervezettel és hatáskörökkel, illetve a banküzem működési kockázatával és ennek kezelésével.
A szerző a műben áttekinti a hitelintézetek által végezhető passzív, aktív és semleges bankügyleteket. Ezeknek a fejezeteknek a tartalma kevésbé az ügyletek bemutatása, mint inkább annak a magyarázata:
  • miként valósul meg a banki forrásszerzés,
  • milyen feltételekkel vállal a hitelintézet kötelezettséget és utána milyen követeléskezelési technikákat alkalmaz, továbbá
  • hogyan bonyolítja a gazdaság fizetési forgalmának jelentős részét, és végül
  • milyen típusú vagyonkezelést végez.
Foglalkozik azokkal a sajátosságokkal, amelyek a hitelintézeti szolgáltatások szűkebb körét kínáló szakosított és szövetkezeti hitelintézetek működését és szolgáltatói szerepét jellemzik.
A könyv utolsó részében kapot helyet a fogalomtár.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2007
Méret B/5
Oldalszám 352
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!