Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szakács szakmai ismeretek

Ár:
5.405 Ft
Elérhetőség: Utolsó 6 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A szerző alapvető célja az volt, hogy a magyarországi szakácsképzés számára egy olyan szakkönyvet készítsen, amely útmutatóként szolgálhat a most tanulóknak és a már gyakorlattal rendelkezőknek egyaránt.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A szerző alapvető célja az volt, hogy a magyarországi szakácsképzés számára egy olyan szakkönyvet készítsen, amely útmutatóként szolgálhat a most tanulóknak és a már gyakorlattal rendelkezőknek egyaránt.

A könyv igyekszik megfelelni az éppen aktuális hazai szakiskolai követelményeknek, ugyanakkor a konyhatechnológiai ismeretek modern nemzetközi szakirodalmi alapokra épülnek. A szerző szakít azzal a hagyománnyal, hogy a korábban megjelent hazai szakanyagok leírásait használja, ezért jó néhány esetben, esetleg az eddig tanultaktól eltérő ételkészítési technológiákat olvashatunk. A készítési módok alapvetően az általánosan alkalmazható konyhai eljárásokat tartalmazzák, de ezeket részletesen és az ételkészítés időrendi sorrendjében.

Az is újszerű, hogy a konyhai műveletek, pl. a hőkezelések precízen, hőfoktartományok megjelölésével vannak megadva.
A szakanyag megírása, összeállítása során nem volt cél, hogy receptkönyv legyen, ezért csak egy fejezetben olvashatunk könnyen elkészíthető ételekről.

A szerző kiemelten fontosnak tartja, hogy a szakács szakmát elsajátítók univerzális tudást szerezzenek. Ennek birtokában a külföldi szakmai gyakorlatok vagy munkavégzések során azonos (konyhai) nyelven tudjanak beszélni a házigazdákkal, függetlenül attól, hogy az adott ország éppen Anglia, Svájc vagy Németország. Ennek érdekében számos, eddig a hazai szakirodalomban még nem publikált, túlnyomórészt francia szakkifejezést olvashatunk az anyagban.

Kiadás éve 2015
Méret B/5
Oldalszám 352
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 09. 01.
Szakmai alapismereteket nyújt a könyv. Összeszedett, átlátható, logikusan felépített kiadvány. Ajánlom azoknak, akik az egyszerű hobbi főzésnél szakmaibb szintet szeretnének elérni.