Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pénzügyi számvitel példatár 2021

Ár:
5.225 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
Példatárat a gazdasági felsőoktatás pénzügy-számvitel tanuló hallgatóinak ajánljuk, kisegítő tankönyvként használatos még a mérlegképes könyvelő és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésekhez.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A szerzők - a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Számvitel Tanszékének főállású oktatói - többéves oktatási és gyakorlati tapasztalatukat használták fel a példatár megírásához.

Az első fejezet a „Pénzügyi számvitel 1" (Az egyes mérlegcsoportok számvitele) tantárgy­nak (tantárgyrésznek) megfelelően az egyes mérlegcsoportokhoz kapcsolódó gazdasági események könyvviteli elszámolására és a kapcsolódó értékelési feladatokra helyezi a hangsúlyt. A második fejezet a „Pénzügyi számvitel 2" (A beszámoló összeállítása) tantárgy­hoz (tantárgyrészhez) kapcsolódóan a beszámoló (éves beszámoló, egyszerűsített éves be­számoló és mikrogazdálkodói beszámoló) összeállításának munkafázisaihoz illeszkedő számviteli feladatokat dolgozza fel „iskolapéldáin" keresztül.

Az egyes fejezetekhez tartozó példákat a szerzők két alfejezetre osztották. Az elsőbe a tanórai megoldásra ajánlott feladatok kerültek. A másodikban gyakorló feladatok találha­tók részletes megoldással együtt, ezáltal elősegítve az otthoni, önálló tanulást. A szerzők az oktatásban minden képzés esetében kiemelten fontosnak tartják az egyes gazdasági események mérlegre és az eredménykimutatásra gyakorolt hatását. éppen ezért a gyakorló feladatokhoz kapcsolódó gazdasági események könyvviteli elszámolását az érintett fő­könyvi számlák számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésé­vel közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható.

A jelen példatár, valamint a „példatársorozathoz" tartozó Bevezetés a számvitelbe (Szám­vitel alapjai) példatár feladatai lefedik az új rendszerű Mérlegképes könyvelő képzés számvitel követelménymoduljaihoz („Könyvviteli ismeretek", „Pénzügyi számvitel" modulok) kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag egy részét. Nézze meg mit ajánlunk a „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése" követelménymodulhoz .

A példatárat ajánljuk minden fórumra, ahol a hallgató (tanuló) a számvitel alapjainak elsajátítását követően a pénzügyi számvitellel kezd el ismerkedni.

Kiadás éve 2021
Méret A/4
Oldalszám 504
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!