Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#pénzügyi számvitel

Pénzügyi számvitel 2023

Ár:
11.850 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A „Pénzügyi számvitel” megújult kiadása. A könyv a 2017. évi kiadás módosításaival és magyarázatokkal frissült.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Számvitel témájú könyvben – különösen a változásokra tekintettel – az eltelt öt év már majdnem hosszú időnek számítana, ha a számviteli törvényben érdemi változásokra is sor került volna. Jellemzően azonban csak kisebb pontosításokra, valamint a gyakorlatban felmerülő napi problémák megoldása miatt módosult évről-évre a törvény. Voltak persze nagyobb lélegzetvételű témák is, amelyek újként kerültek be a törvénybe, de ezek kizárólag a közérdeklődésre számot tartó vállalkozásokat érintik, és nem mindig kapcsolódnak a pénzügyi számvitel szorosan vett témáihoz. A könyv és a Pénzügyi számvitel feladatgyűjtemény átdolgozása során arra vállalkoztunk, hogy a lényegi módosításokat beépítsük és lehetőség szerint magyarázatokkal illessük. A módosításokkal érintett területek – a teljesség igénye nélkül – a következők.

•             Egyes eszközök értékesítésénél az eddigi bruttó helyett a nettó elszámolás került előtérbe, pl.: immateriális javak, tárgyi eszközök, eredeti követelések értékesítése.

•             A támogatások elszámolásával kapcsolatos szabályok évről-évre változtak, alapvetően a bevételek elszámolása tekintetében (működési és fejlesztési támogatások is).

•             Bekerült a számviteli elszámolásokba egy speciális teljesítés elszámolási módszer, amelyet a szerződés elszámolási egysége fogalom bevezetésével oldottak meg. A teljesítés nem a Ptk. és nem az Áfa tv. szerinti logika mentén történik, hanem a teljesítési fok alapján. Ez megváltoztatta a készletek mérlegbeni bemutatásának szabályait, valamint a nettó árbevétel elszámolhatóságának kérdéseit is.

•             Az előzőek miatt bővült az időbeli elhatárolások tárháza is, mind az aktív, mint pedig a passzív időbeli elhatárolások között.

•             A Ptk. és Ctv. (Cégtörvény) módosításai előidézték a saját tőkével kapcsolatos elszámolások megváltozását is. A módosítások következtében érintett volt a Jegyzett tőke, a Tőketartalék, az Eredménytartalék és a Lekötött tartalék is.

•             A Cash flow-kimutatás strukturálisan és tartalmában is változott, alapvetően azonban ezek a változások inkább csak a gyakorlati szakemberek felé az értelmezések pontosítását szolgálták.

•             Speciális téma az opciós díj, amelyet a származékos beszerzések esetében valójában már nem lehet aktiválni, hanem a megszerzett eszközöket át kell értékelni valós értékre akkor is, ha valaki nem választotta a valós értékelést. Ezek mérlegre, eredményre gyakorolt hatásait is tisztázzuk kiadványunkban.

Kiadás éve 2023
Méret A/4
Oldalszám 368
Kötés típusa puhatáblás, ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!