Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pénzügyi számvitel feladatok 2023

Ár:
8.990 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft

A Pénzügyi számviteli feladatok megújult, aktualizált kiadása. 2017 évi előző kiadás óta a kötet átdolgozása során a szerzők arra vállalkoztak, hogy a módosításokat beépítsék és lehetőség szerint magyarázatokkal lássák el.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A módosításokkal érintett területek – a teljesség igénye nélkül – a következők.

•             Egyes eszközök értékesítésénél az eddigi bruttó helyett a nettó elszámolás került előtérbe, pl.: immateriális javak, tárgyi eszközök, eredeti követelések értékesítése.

•             A támogatások elszámolásával kapcsolatos szabályok évről-évre változtak, alapvetően a bevételek elszámolása tekintetében (működési és fejlesztési támogatások is).

•             Bekerült a számviteli elszámolásokba egy speciális teljesítés elszámolási módszer, amelyet a szerződés elszámolási egysége fogalom bevezetésével oldottak meg. A teljesítés nem a Ptk. és nem az Áfa tv. szerinti logika mentén történik, hanem a teljesítési fok alapján. Ez megváltoztatta a készletek mérlegbeni bemutatásának szabályait, valamint a nettó árbevétel elszámolhatóságának kérdéseit is.

•             Az előzőek miatt bővült az időbeli elhatárolások tárháza is, mind az aktív, mint pedig a passzív időbeli elhatárolások között.

•             A Ptk. és Ctv. (Cégtörvény) módosításai előidézték a saját tőkével kapcsolatos elszámolások megváltozását is. A módosítások következtében érintett volt a Jegyzett tőke, a Tőketartalék, az Eredménytartalék és a Lekötött tartalék is.

•             A Cash flow-kimutatás strukturálisan és tartalmában is változott, alapvetően azonban ezek a változások inkább csak a gyakorlati szakemberek felé az értelmezések pontosítását szolgálták.

•             Speciális téma az opciós díj, amelyet a származékos beszerzések esetében valójában már nem lehet aktiválni, hanem a megszerzett eszközöket át kell értékelni valós értékre akkor is, ha valaki nem választotta a valós értékelést. Ezek mérlegre, eredményre gyakorolt hatásait is tisztázzuk kiadványunkban.

Kiadás éve 2023
Méret A/4
Oldalszám 294
Kötés típusa kartonált ragasztókötött

Vélemények

1.00
1 értékelés
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
Írja meg véleményét!
|
2023. 08. 01.
Senkinek sem ajánlom a könyvet, feltéve hogy nem egy adott iskola teszi kötelezővé.
A feladatok maximum harmada van kidolgozva, számlaosztálynál mélyebbre nem mennék a megoldások során.
Bár nem lényeges a kivitelezés szempontjából, de egy 2023as könyvtől elvárnám hogy az áfa se 20%os legyen.
Emailes megkeresésemre udvariasan megírták, hogy nem áll módunkban kiadni a megoldásokat a könyv több mint kétharmadához.

Kedves Gergely! Köszönjük értékelését, továbbítottuk a kiadvány kiadója felé észrevételeit, illetve örülünk, hogy könyvesboltban lévő kollégánkat megdicsérte! Saldo Könyvesbolt csapata