Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#fogyasztóvédelem   #jog

A fogyasztóvédelem közjogi keretei

Ár:
3.310 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A könyvben önálló szerkezeti egység szól a fogyasztóvédelem elméleti hátteréről, a fogyasztóvédelem (hazai és nemzetközi) alkotmányi alapjairól és a fogyasztóvédelmi intézményrendszerről majd a fogyasztói jogok érvényesítésének rendszere kerül terítékre.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A fogyasztóvédelmi joggal – távolabbról a fogyasztóvédelemmel – kapcsolatos tudományos igényű újabb és újabb vizsgálódásokat alapvetően három tényező teszi aktuálissá:

  • a jogállamiság elve,
  • a piacgazdaság ­(ki)alakulása, és
  • a – legáltalánosabb értelemben felfogott – biztonság fontosságának egyre hangsúlyosabb megjelenése.

A jogterület kialakulása és fejlődése szoros kapcsolatban áll a gazdasági viszonyokkal is, mivel a piaci viszonyok közepette a fogyasztók hátrányára képes megbomlani a gazdasági élet szereplői közötti egyensúly. Megállapítható az is, miszerint a fogyasztóvédelmi jog örök mozgásban van, így a hazai rendszer összefüggéseinek és (ki)alakulásának tárgyalásánál elengedhetetlen az európai dimenzióik érintése. Mindezek alapján a monográfia célja, hogy feltérképezze a fogyasztóvédelem rendszerének hiányosságait, valamint javaslatokat fogalmazzon meg annak továbbfejlesztésére. A fenti megfontolásokat szem előtt tartva önálló szerkezeti egység szól a fogyasztóvédelem elméleti hátterének érintését követően a fogyasztóvédelem (hazai és nemzetközi) alkotmányi alapjairól, majd történeti nézőpontot is tükröző fejezetben kerül sor a fogyasztóvédelmi intézményrendszer bemutatására és értékelésére, az utolsó szerkezeti egységben pedig a fogyasztói jogok érvényesítésének rendszere kerül terítékre.

Kiadás éve 2016
Méret B/5
Oldalszám 192
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!