Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Számviteli esettanulmányok 2024

Ár:
12.500 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft

A kiadványt nem a kezdőknek, hanem a számvitelben bizonyos mértékben már jártas, haladóknak ajánljuk.

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

"Könyvünk korábbi kiadása óta a hazai számvitel szabályozásában számos érdekes – bár a korábbiakhoz képest kisebb léptékű – változtatásra és pontosításra került sor. Címszavakban – a teljesség igénye nélkül – az alábbi számviteli változások kerültek beépítésre, illetve átdolgozásra szakkönyvünkben.

Az EU jogának való megfelelés érdekében Fenntarthatósági jelentés készítése vált szükségessé az üzleti jelentés részeként Magyarországon is.

Bekerült az Szt.-be a szerződés elszámolási egysége fogalom, ami alapjaiban változtatta meg a projektelszámolásokat, különösen a teljesítések időpontja, időszaka tekintetében.

Bevezetésre került az egyedi beszámolóban is a halasztott adók elszámolásának lehetősége.

Ki kell mutatni a tartós tulajdoni részesedéseket az egészségügyi, kulturális, szociális intézmények tulajdonosainak, amit eddig nem szabályozott a törvény.

A betétdíjas göngyölegek számviteli elszámolása mellett megjelent a visszaváltási díjas termékekre vonatkozó elszámolási szabály is.

A Cégtörvény és az Szt. módosítása lehetővé teszi, hogy a tőkeemeléskor a változás időpontjában számoljuk el a gazdasági eseményt és nem a bejegyzéskor.

A pótbefizetési kötelezettség és osztaléktartozás elengedésének elszámolási szabályai biztosítják a saját tőkén belüli elszámolhatóságot a korábbi eredményágon történő elszámolásokkal szemben.

Számos tranzakció nettósításra került az elszámolási szabályokban, így az eredeti követelés értékesítése, a tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítésének elszámolása.

A felsoroltakon kívül több kisebb, pontosítást szolgáló módosításra is sor került a törvényben, amelyek ismertetését könyvünk egyes részeiben tételesen bemutatjuk."

Kiadás éve 2024
Méret A/4
Oldalszám 614
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!