Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve II.

Ár:
2.755 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Határozott idejű munkaviszonyok, speciális helyzetben lévő munkavállalói csoportok munkaviszonyának megszüntetése
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Határozott idejű munkaviszonyok, speciális helyzetben lévő munkavállalói csoportok munkaviszonyának megszüntetése

A Szerzők a 2017-ben megjelent, „A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve I." kiadványban, a munkáltató és a munkavállaló között határozatlan időre létrejött munkaviszony megszüntetésének és a munkaviszony megszűnésének eseteit mutatták be. A munkaviszony megszűnését és megszüntetését szabályozó munka törvénykönyve eltérő szabályozást alkalmaz a munkáltató és a munkavállaló között fennálló határozatlan idejű és a határozott idejű munkaszerződés megszűntetésére, melynek oka, hogy a két eltérő időtartamú munkaviszony eltérő rendeltetéssel jön létre.

Főszabályként a munkaviszony a felek között határozatlan időtartamra és teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre, azonban gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor a munkáltatónak bizonyos feladat ellátására, egy projekt megvalósítására, valamely munkavállalója helyettesítésére meghatározott időtartamra, többlet létszám igénye merül fel. Ezekre az esetekre jelent megoldást, ha az átmeneti többlet létszámigényét a munkáltató a munkavállalóval kötött, határozott időtartamra szóló munkaviszony létesítésével elégíti ki.

A munkaviszony megszűnésének gyakorlati kézikönyve II. könyv első részében a határozott időre létrejött munkaszerződések megszűnésének és megszüntetésének eseteit veszik sorra a szerzők. A határozott időtartamra szóló munkaszerződések határozott időtartam lejárta előtti megszüntetéséhez mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló oldaláról felmerülő, különböző okokból kerülhet sor. A kiadványban a határozott idejű munkaviszony felszámolásának lehetséges eseteiről, indokairól olvashatnak, a megértést pedig számos gyakorlati példa segíti.

Kiadványban kiemelésre került a speciális helyzetben lévő munkavállalók munkaviszonyának megszüntetési lehetőségei, a munkaviszony felszámolásának korlátai, végül a munkaviszony egyes speciális típusaira vonatkozó különös szabályok is.

Az érintett Saldo tagszervezetek a szerződés keretében a kiadványt megkapják!

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2018
Méret B/5
Oldalszám 100
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!