Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Trendek és töréspontok IV.

Ár:
5.225 Ft
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A világgazdaság komoly turbulenciákon ment keresztül. A változások fontos szerkezeti módosulásokat okoztak és a gazdasági erőviszonyok is megváltoztak.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A Világgazdasági Tudományos Tanács (VTT) újjáalakítását hat évvel ezelőtt ugyanazok az indokok vezérelték, mint annak első megalakulását bő 40 évvel ezelőtt. A világgazdaság komoly turbulenciákon ment keresztül. A változások fontos szerkezeti módosulásokat okoztak és a gazdasági erőviszonyok is megváltoztak. A 40 évvel ezelőtti folyamatok végső soron a bipoláris politikai és gazdasági világrend felbomlását eredményezték.
A VTT első működési periódusában készült anyagok felhívták a figyelmet a változások fő irányaira és arra, hogy ezek elkerülhetetlenül hatalmi átrendeződéseket fognak előidézni. A szocialista blokk teljes összeomlását persze nem tudtuk előre jelezni, de az első repedések megjelenésére felhívtuk a figyelmet.
A mai kihívások megint hasonló léptékű változásokat jeleznek előre. Megkockáztathatjuk, hogy a múlt tapasztalatai alapján sokkal bátrabban tudunk gondolkodni a jövő szcenárióin. Semmi sem tűnik lehetetlennek. Ez sajnos egyúttal azt is jelenti, hogy a negatív szcenáriók között a leginkább pesszimista forgatókönyveknek is helyt kell adjunk. A „minden lehetséges, és az ellenkezője is” típusú, kissé tanácstalan egyhelyben járás helyett ez a kötet úgy próbál felvázolni lehetséges szcenáriókat, hogy eközben állást is foglal. Próbálja Magyarország, illetve az ország legszorosabb (közép-)európai környezete számára legkedvezőbb kimeneteket felvázolni. Teszi ezt azért, mert a tudományos diskurzust ma sokszor leegyszerűsítő, dogmatikus vélemények uralják, amelyek nem törekszenek alternatív megoldások felvázolására.

Kiadás éve 2023
Méret B/5
Oldalszám 212
Kötés típusa puhatáblás, ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!