Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#adózás   #Őstermelők

Őstermelők adózási kézikönyve

Ár:
2.840 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A kiadvány elfogyott! Kérjen értesítést és szólunk ha új kiadása megjelenik.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Utolsó példányok!

Az őstermelőkre vonatkozó adózási kérdések megválaszolása a legtöbb esetben sok fejtörést okoz, még tapasztalt adótanácsadóknak, könyvelőknek is. Tapasztalataim szerint, az az adótanácsadó, könyvelő, aki korábban nem foglalkozott őstermelőkkel, általában elzárkózik attól, hogy őstermelők adózásával kapcsolatosan adjon tanácsot, vagy őstermelőkkel bővítse az ügyfélkörét. Ezek után mondhatnánk azt is, hogy ha ilyen bonyodalmas a vonatkozó szabályozás, akkor miért nem más formában végzik ezek a magánszemélyek a mezőgazdasági tevékenységet. A válasz természetesen az, hogy szinte minden adónem tekintetében kedvezőbb az adózásuk.

Az igazi kihívást a közös őstermelők, illetve a családi gazdaságok jelentik, az adótervezésnél minden tag jogállása, tevékenysége kihat az őstermelői minőségben jelentkező adókötelezettségekre. Végtelen számú variációt produkál az élet, az írásban szereplő példák pont ezért sok esetben többszereplősek. 

A könyv felépítése annyiban hagyományosnak mondható, hogy az őstermelőket érintő adókötelezettségeket adónemenként fogom ismertetni. Rendhagyó módon az általános szabályokat csak röviden, a rendezőelvek szintjén mutatom be, inkább az adott adónemre vonatkozóan a gyakorlati életből megismert problémák kerülnek részletezésre.

A fejezetek, alfejezetek címei beszédesek, ha csak egy bizonyos téma érdekli az olvasót, a tartalomjegyzék alapján hamarabb megtalálhatja a számára érdekes részt. A példákat, esettanulmányokat elkülönítve találják meg. Jogszabályi szöveg csak néhány esetben található a könyvben, az egyes szabályok saját nyelvezetben történő ismertetésére törekedtem.

A könyv megírásakor a felhasznált jogszabályok 2017. augusztus 31-én hatályos szövegét vettem alapul.

2017. október

a Szerző
 
A kiadványt a Saldo tagszervezetei a szerződés szerint megkapják.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2017
Méret B/5
Oldalszám 156
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!