Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nova Luna társasjáték

Ár:
8.015 Ft
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft

A NOVA LUNA (latinul újhold), egy absztrakt lapkalehelyezős játék, amelynek minden fordulójában újra meg kell terveznetek a jövőt. Készítsetek új stratégiát, hogy meg tudjatok birkózni azzal, amit a holdkerék kínál nektek. Döntsetek okosan!

A Hold évezredek óta hatással van az emberiségre a Földön. A Hold okozza az árapályokat, és éjszaka ébren tartja az embereket. Az újhold az újrakezdés szimbóluma: ez a tökéletes alkalom valami újba kezdeni, és megtervezni a jövőt.

Véleményekből:

A Nova Luna az Azul egy békés változata. Próbáltuk 3 ill. 4 fővel is, de 2 fővel teljesedik ki teljesen.

Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A Nova Luna társasjáték szabályai egyszerűek. Ez korántsem jelenti azt azonban, hogy maga a játék egyszerű lenne, sőt, kifejezetten ravasz, sok fejtörést és koncentrációt igényel. Azonban pont csak annyit, hogy folyamatosan apró sikerélményekig jusson el a játékos: a Nova Luna olyan, akár a tánc, szórakoztató és ritmusa van, ezért észre sem veszi az ember, hogy megterhelő.

Kis ízelítő a szabályokból:

A legimpozánsabb darabja a játéknak a játéktábla: mint egy gótikus rózsaablak, úgy fekszik előttetek körben mind a 24 holdfázis, ez a színpad, ahol egymással versengtek majd.

A holdfázisok mellé apró „szerződéskártyák” kerülnek. Ezeken olyan feladatokat talál a játékos, amelyet köteles teljesíteni, és minél többet teljesít, annál közelebb kerül a győzelemhez.

És hogy mi a feladat? A szerződéskártyák négy különböző színben pompáznak és a rajtuk szereplő feladat az, hogy milyen színű másik szerződéskártyáknak kell a szomszédságába helyezni őket.

Tehát a játékosnak jól meg kell fontolnia, hogy milyen szerződést vállal, mert akkor teljesítheti csak azt, ha a kör mentén a feladatnak megfelelő újabb szerződéseket tud vállalni, az újabb kártyákon azonban újabb feladat szerepel, így gyakorlatilag egy oda-vissza ható hálózatot kell felépíteni: mintha egy hatalmas konteót vagy történetet szövögetne a résztvevő.

A szerződések időbe kerülnek, a Hold pedig az idővel változik és körbeér a holdciklus… A szerencsefaktor ott lép be, hogy nem kell a játékosnak az összes kártya közül kiválasztania a legmegfelelőbbet, a Hold aktuális fázisának környékén letett kártyákból szemezgethet csak.

Ha egy szóval kellene jellemezni a játékot, akkor inspirálónak mondanám. Annyira gyönyörű a kivitelezés, és annyira szelíden összpontosítja a játékos figyelmét, hogy egy alkotói folyamathoz hasonlatos. A hálózatépítő mechanika a történetírás feladatát mímeli: a kártyák, mint a szereplők hatnak egymásra, és úgy kell választanotok a kártyák közül, hogy minél teljesebb kapcsolatrendszer épüljön fel.

Miközben olvastál, a Hold haladt a saját pályáján. Tudod, hogy most épp melyik fázisban tart?

A doboz tartalma:

1 db holdkerék

1 db holdjelző

68 szerződéskártya 4 színben (17 db színenként)

84 db korong 4 színben (21 db színenként)

Játékszabály

Gyártó/Kiadó Spielwiese
Játékosok száma 1-4 fő
Kiadás éve 2020
Méret 25 cm x 25 cm x 5,5 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!