Aswath Damodaran

A befektetések értékelése - Módszerek és eljárások

Teljes ár: 8 900 Ft

Webshop ár: 8 455 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

Utolsó példány!

 

Az anekdotabeli kérdésnek - mi mennyi? - az üzleti világban van igazán súlya. Minden befektetési döntés, szóljon az vételről vagy eladásról, az értékelésen nyugszik. Értékelni pedig bármilyen eszközt, vállalkozást, részvényt, franchise-t vagy reáleszközt egyaránt lehetséges – ezt az elvet vallja és igazolja a könyv szerzője. Az érték tárgya (mi?) mindazonáltal nem kézenfekvő, mint ahogy mértékének megállapítása (mennyi?) is összetett gondolatmenetet és számításokat igényel, különösen a piacok huszadik század végi – bizonyos szegmenseiben viharos – átrendeződése óta. Az alapelvek ugyan időtállónak bizonyultak, de az új jelenségek új eljárások vagy már ismertek újszerű alkalmazását hozták magukkal.

A könyv következetesen érvényesít négy szempontot.

(1) Megvalósítja a teljesség és a szelekció egységét, azaz felöleli az értékelési modellek legszélesebb körét, ugyanakkor rámutat a közös elemekre és segít kiválasztani az alkalmas megoldást.

(2) Teljesíti az életszerűség követelményét, azaz valós eseteket lépésről lépésre követve ismertet meg a módszerekkel.

(3) Kielégíti az egyetemesség igényét, azaz a példák között kellő súllyal szerepelnek az Egyesült Államokon kívüli piacokról származó esetek is.

(4) Biztosítja a tematikus egységek autonómiáját, azaz külön kezelhető részekre tagolódik, így az olvasó személyes igényei szerint válthat át egyik fejezetről a másikra.

A kötet egyaránt megfelel a gyakorló szakemberek és az értékelés izgalmas világával most ismerkedők elvárásainak.

Olvasókör: Egyetemi, főiskolai hallgatók, gazdasági felsőoktatás, pénzügyi-befektetési szakemberek, vállalati pénzügyi szakemberek

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

1064 oldal

2006

B5

cérnafűzött, keménytáblás

978-963-545-455-6

Kapcsolódó kiadványok