Tartalom és kiadási információk
"1982-ben kerültem a Külkereskedelmi Minisztériumba. Ott találkoztam először azzal, hogy létezik „Protokoll osztály”. Hogy a protokoll mit is jelent, azt az osztály vezetőjétől, Sille Istvántól és munkatársaitól lestem el.
Sille István könyve évtizedek óta alapirodalom. Igényes munka volt már az első kiadás is, de a legvonzóbb egy-egy újabb kiadásnál, hogy mindig egy picivel több van benne. Kiegészült gasztronómiai viselkedéstörténettel, aztán a fogyatékkal élők protokolljával, majd az Európai Unió protokolljával, a közszerepléssel, a különböző országok üzleti szokásaival. Tényleg lenyűgöző ez a szorgalom, odafigyelés! Nagy örömmel vettem, hogy most végre minden információ egy kötetben lesz a kezemben. Magam is sokat tanulok belőle.
Görög Ibolya - protokoll szakértő, c. főiskolai docens
Őszinte szívvel ajánlom ezt az egyszerre szakszerű és olvasmányos könyvet oktatási intézményeknek, cégeknek, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek, családoknak: mindenkinek.
Ez a 13., bővített kiadás azt bizonyítja, hogy a könyv a viselkedéskultúráról és a protokollról szóló olyan alapmű, amely folyamatosan követi a világ változásait. Tankönyv vagy kötelező irodalom? Egy biztos: mindenki hasznosan tudja forgatni, hiszen az élet valamennyi fontos mozzanatára kaphatunk belőle útmutatást. Akár idehaza, mindennapi kapcsolatainkban vagy egy kivételesen ünnepélyes alkalomra készülve, ha nem vagyunk biztosak abban, hogyan viselkedjünk, akár külföldön járva, nehogy zavarba kerüljünk egy másik ország eltérő viselkedési szokásai miatt.
Ilyen és sok-sok más esetben jó lesz Sille István alapművét levenni könyvespolcunkról.
Karger Kocsis László protokollfőnök - Nemzetközi Ceremónia és Protokoll Szövetség alelnöke
Tartalomjegyzék
Előszó a tizenharmadik kiadáshoz
A könyv története
I. Társadalmi kapcsolataink eredete
II. A hivatalos protokoll
III. Az etikett és protokoll alapelvei
IV. Az illem, etikett, protokoll alapszabályai és gyakorlata
V. A protokoll és a vallás
VI. Egyetemi protokoll
VII. A fogyatékkal élők protokollja
VIII. Jólápoltság és öltözködés
IX. A vendéglátás protokollja – a protokolláris vendéglátás
X. Üzleti etikett
XI. Étkezési kultúra
XII. Hivatalos programok szervezése
XIII. Viselkedés, etikett és protokoll külföldön
SZEMÉLYES UTÓSZÓ
MELLÉKLETEK
Megjelenés | 2015 |
Méret | B/5 |
Oldalszám | 632 |
Kötés típusa | ragasztókötött |