Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fesztiválturizmus

Ár:
5.415 Ft
Elérhetőség: Utolsó 3 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft
Ahogyan Magyarország a gyógyvizek földje, ugyanúgy a fesztiváloké is. Egyre több turista egyre több fesztivál között válogathat és nincs könnyű dolga, hiszen évente 4500 rendezvény hívja magát fesztiválnak országszerte.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Ahogyan Magyarország a gyógyvizek földje, ugyanúgy a fesztiváloké is. Egyre több turista egyre több fesztivál között válogathat és nincs könnyű dolga, hiszen évente 4500 rendezvény hívja magát fesztiválnak országszerte. A Fesztiválturizmus című, egyetemi oktatásban is használható szakkönyv szerzői elméletben és a gyakorlatban is körüljárják a színes témát.

A kötet elemzései és esettanulmányai, melyek a művészeti, közösségi, népművészeti és gasztrokulturális fesztiválokat foglalja össze, nem csak tudományos ismereteket, száraz áttekintést, de izgalmas betekintést, színes élményt nyújtanak szervezőnek, szakembernek, sőt a fesztiválok iránt érdeklődőknek is.

Dr. Bienerth Gusztáv (turizmusért felelős kormánybiztos):

A fesztiválok, a fesztiválturizmus talán nem túlzás, a turisztikai kínálat csúcseseményei. Magyarország, amely Fesztivál-nagyhatalommá nőtte ki magát, turisztikai vonzereje jelentős, de regionális összehasonlításban nem tartozunk az élmezőnybe. Azért dolgozunk, hogy Magyarország vitán felül a Régió turisztikai központjává váljon pár éven belül. Ehhez kiváló, vonzó, innovatív és nem utolsósorban társadalmi, gazdasági szempontból hasznot hozó fesztiválok is kellenek. Vigyék hírünket a nagyvilágban és adjanak maradandó élményt magunknak és vendégeinknek.

Michalkó Gábor (tudományos tanácsadó, MTA CSFK Földrajztudományi Intézet egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet):

A tanulmánykötet a turizmus és a kultúra határán elhelyezkedő, napjaink szabadidő eltöltésében meghatározó szegmenst képező, korszerű témát tárgyal. A munka széleskörűen hasznosítható a magyar nyelvű felsőoktatásban, különösen a turizmus-vendéglátás, turizmusmenedzsment és a legkülönbözőbb kulturális tanulmányokat felölelő szakokon. A kötet megközelítésmódja rendkívül transzdiszciplináris, a tanulmányok ismereteken átívelő, az eredmények tárházát több dimenzióban (társadalom, gazdaság, környezet) felvonultató szemléletűek.

Márta István (Magyar Fesztivál Szövetség elnöke):

A Magyar Fesztivál Szövetség elnökeként, Kapolcs és egyéb fesztiválok alapítójaként - de zeneszerző-előadóművészként is - örülök a kötetnek, amely igényes „olvasata" a sokunkat érintő fesztiválvilágunknak. Elemzései, esettanulmányai nem csak tudományos ismereteket, száraz áttekintést, de izgalmas betekintést, színes élményt nyújt szervezőnek, szakembernek, sőt a fesztiválok iránt érdeklődőnek egyaránt. Sűrű köszönet a létrehozóknak.

Rókusfalvy Pál (kommunikációs szakember, fesztiválszervező):

Egy-két évtizeddel ezelőtt ösztönös mozdulatokkal indítottuk el fesztiváljainkat, amelyek sikertörténetek lettek, ezzel is mutatva, hogy jó érzékkel tapintottunk rá egy közösségi igényre. Ha tizenöt évvel ezelőtt már létezett volna ez a könyv, akkor a fesztiválok előtt ezzel kezdtem volna, de az is biztos, hogy minden fesztiválszervezőnek kötelező olvasmánnyá tenném.

Kiadás éve 2016
Méret B/5
Oldalszám 384
Kötés típusa ragasztókötött, puhatáblás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!