Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erőszakmentes kommunikáció

Ár:
5.900 Ft
Elérhetőség: Utolsó 2 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 990 Ft
A tréningkönyv felhasználásához és az elméleti tudás megszerzéséhez elengedhetetlen a Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak című könyv.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Hogyan a legcélszerűbb ezt a könyvet használni?

Ha ön most kezdi a folyamatot, vagy akár alapjaitól kezdve szeretné feldolgozni az EMK témakörét, a szerző azt ajánlja, hogy kövesse az időrendi sorrendet. A fejezetek egymásra épülnek, és minden fejezet rengeteg gyakorlati feladatot tartalmaz az EMK mindenkori alkalmazási területén. Ha ön már haladó, és az egyes témákkal részletesebben szeretne megismerkedni, akkor kiemelheti a leghangsúlyosabb tartalmi elemeket, hiszen minden fejezet önmagában is egy-egy egységet alkot. A gyakorlatok mindegyike alkalmas arra, hogy autodidakta módon végezzék.

Minden egység végén található a Piactér. Itt részletes javaslatok vannak arra vonatkozóan, hogyan lehet a mindennapi életbe átültetni a tanultakat egy héten keresztül. Kipróbáljuk, feldolgozzuk és beépítjük. A tapasztalatok megőrzéséhez nagyon hasznos minden élethelyzetben egy EMK-jegyzetfüzet. A Piactér egy 14 hetes programként használható, mely által napról napra egyre biztosabbak lehetünk a gyakorlati képességeinkben. Ehhez a szerző azt javasolja, hogy minden nap azonos időben szánjunk rá 15-30 percet. Ne lépjük át ezt az időkeretet, így jó esélyünk lesz arra, hogy a feladatok elvégzésében hosszabb időtávon motiváltak maradjunk. A Piactér olyan csoportok számára is használható, akik hosszabb időn keresztül rendszeresen találkoznak, és mindeközben elég idejük van arra, hogy megszerezzék a javasolt tapasztalatokat.

A „Piactér” után következnek az információk csoportokkal való feldolgozás esetére. Itt csoportos gyakorlatok találhatóak az egyes témákhoz, szemináriumokon és gyakorló csoportokban való feldolgozáshoz. A súlypont a kommunikatív, élményorientált gyakorlatokon van, annak érdekében, hogy az EMK-kommunikáció a gyakorló környezetben is megtapasztalható legyen.

A szerző rengeteg gyakorlatot mutat be, a legkülönbözőbb csoportok számára a legkülönbözőbb helyzetekben. Így ön is kiválaszthatja a saját célcsoportja számára legmegfelelőbbeket.

A fejezetek legvégén találhatóak a szerző megoldási javaslatai a fejezet gyakorlataihoz. Ezeket tekintsék javaslatoknak, mert az élő kommunikációban legtöbbször többféle megoldás kínálkozik arra, hogy kifejezzünk valamit.

Kiadás éve 2022
Méret B/5
Oldalszám 256
Kötés típusa kartonált ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!