Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#adójog   #EU

Az Európai Unió adójoga

Ár:
8.770 Ft
Elérhetőség: Utolsó 3 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft

Pénzügyi jogi szakkönyv joghallgatóknak, adózási szakembereknek, könyvelőknek, könyvvizsgálóknak, ügyvédeknek, gazdasági döntéshozóknak, pénzügyi, adózási jog iránt érdeklődőknek

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Az európai uniós adóharmonizáció eredményei hosszú ideje mindennapi valóságként jelennek meg a magyar adórendszerben. Az Európai Unió fejlődésének mostani szakaszában ugyanakkor ismét hangsúlyossá váltak az adójog harmonizációjának alapvető kérdései. Az egyre inkább többsebességűvé váló integrációs folyamatok, a politikai és a jogi szempontok sajnálatos és nem kívánatos keveredése és általában a jogi integráció gyengülése olyan elemek, amelyek tárgyalásához a kiadvány szerzőinek vissza kell nyúlniuk a korábban már meglévő, de az utóbbi években feledésbe ment általános és speciális, az adózás területén érvényesülő jogelvekhez. Ehhez a szerzők ismételten áttekintik az Európai Unió adójogával, adóharmonizációs tevékenységével kapcsolatos széleskörű ismeretanyagot. Az e kérdésekre adott korábbi válaszok felelevenítése, illetve az új válaszok hozzájárulhatnak a jelenleg tapasztalható integrációs válság gyökereinek feltárásában és kezelésében. Az egyes fejezetek kidolgozása során a szerzők figyelembe vették az uniós adójog elsődleges és másodlagos jogforrásait, a rendelkezésre álló hazai és külföldi szakirodalmat, valamint az Európai Bíróság jelentősebb adózási vonatkozású ítéleteit is. A jogesetek bemutatása átfogó képet ad az uniós joganyag alkalmazásának, interpretációjának főbb irányairól.

A kiadvány hasznos ismereteket ad nemcsak az adózással foglalkozó szűkebb szakmai közönségnek, hanem a gyakorlatban tevékenykedő jogászok, és a témát tananyagként szerepeltető felsőoktatási intézmények hallgatói számára is.
 

Szerzői ajánló

A magyar uniós tagság alapvetően határozza meg a magyar adójogi rendszer alakításának irányait. Ezért egyértelmű, hogy az adózás, illetve az adójog kérdéskörével foglalkozó magyar jogászi és nem jogászi szakma mellett az egyetemi, főiskolai hallgatók és valamennyi, az adózásban érintett személy számára nélkülözhetetlen az Európai Unió adójogával, adóharmonizációs tevékenységével kapcsolatos ismeretanyag. Ezt az ismeretanyagot szándékozik e kiadvány átadni az olvasónak. A kötet a hazai szakmai könyvpiacon egyedülálló módon az Európai Unió adóharmonizációs tevékenységének rendszerezett feldolgozását adja. Ennek során bemutatja az adóharmonizáció alapvető kérdéseit, az uniós adójog jellemzőit, az adóharmonizáció fontosabb intézményeit és az adóharmonizáció alapszerződésekben szereplő keretszabályait. Részletesen ismerteti a forgalmi és jövedéki adóztatás, a közvetlen adók és az uniós adóügyi együttműködés jogszabályi kereteit. A kiadvány különös hangsúlyt helyez az Európai Bíróság adójogi gyakorlatának és a magyar adórendszert érintő harmonizációs kötelezettségek bemutatására.

Kiadás éve 2021
Méret B/5
Oldalszám 640
Kötés típusa keménytáblás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!