Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vállalati pénzügyek feladatgyűjtemény

Ár:
3.990 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A Budapesti Gazdasági Egyetemen a pénzügy és számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók VAPA és VAPA1-VAPA2 tankönyve.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A példatárat a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Pénzügy Intézeti Tanszékének munkatársai írták. A vállalati pénzügyek feladatgyűjtemény egyes témakörei három egymásra épülő részre tagolódnak.

Az első rész az adott témakörhöz tartozó bemutató példák segítségével, azok részletes megoldásával, a hozzájuk fűzött magyarázatokkal ismerteti meg az Olvasót.

A következő rész számos feladatot kínál az önálló tanulásra, gyakorlásra, valamint a megszerzett tudás ellenőrzésére.

A harmadik részben megtalálható ezeknek a feladatoknak a megoldása és a végeredménye.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen a pénzügy és számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók a vállalati pénzügyeket két szemeszterben tanulják.

A Vállalati pénzügyek I. tárgy a vállalkozások pénzügyi döntéseinek legfontosabb kérdéseivel, és az ezek megalapozását szolgáló számításokkal foglalkozik. A hallgatók megismerik a pénz időértékének fogalmát, a speciális pénzáramok, valamint a kötvények és a részvények árazását. A vállalatok beruházásaival kapcsolatos fogalmak és a beruházási javaslatok pénzügyi értékelése során alkalmazott döntési módszerek bemutatása mellett a tárgy foglalkozik a vállalati tőkeköltség fogalmával, és az ennek nagyságát befolyásoló tényezőkkel, valamint a forgótőke menedzsment alapjaival.

A Vállalati pénzügyek II. tantárgy ráépül a megszerzett ismeretekre, elmélyíti, és újabb témakörökkel gazdagítja azokat. Tematikájának részét képezik a kötvények és részvények alapvető hozammutatói, a pénzügyi döntések különféle kockázatainak értelmezése, a portfólió-elmélet alapjai, a tőkepiaci árfolyamok modellje, a beruházások kockázata, a vállalati tőkeszerkezet, a finanszírozási döntések jellemzői, valamint a pénzügyi tervezés alapvető elemei.

A példatárban VáP1, illetve VáP2 elnevezés jelöli, hogy az egyes feladatok melyik tantárgyhoz köthetők.

A példatár tartalmaz egy képletgyűjteményt, amely összhangban van a feladatmegoldás során alkalmazott jelölésekkel, és jól használható a vállalati pénzügyi számításokhoz.

A feladatgyűjtemény végén szereplő jelen- és jövőérték táblázatok adatai három tizedes jegyre vannak kerekítve, de megtalálhatók benne azok a képletek, amelyek segítségével a tényezők tetszőleges kamatláb és periódus értékekre kiszámolhatók.

A feladatgyűjtemény Illés Ivánné: Vállalkozások pénzügyi alapjai (SALDO, 2009) tankönyv témaköreit öleli fel. 

Tartalomból:

Mutatószámok

Pénz időértéke

Kötvények értékelése

Részvények értékelése

Beruházások, beruházások kockázata

Tőkeáttétel

Kockázat és portfólió

Tőkeszerkezet, tőkeköltség

Forgótőkemenedzsment

Pénzügyi tervezés

Képletek és táblázatok

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2016
Méret B/5
Oldalszám 352
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

4.50
2 értékelés
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 08. 11.
Feladatgyűjteményt kerestem, ami az önálló tanulás miatt a megoldásokat is, és ha lehet, egy kis magyarázatot is tartalmaz.
Mindez teljesül ebben a könyvben, így már nem csak a vállalkozói mérlegképes tanfolyam Vállalkozások pénzügyei modul néhány feladatát ismétlem át újra és újra.
A változatosan megfogalmazott, több száz feladvány megoldása és egyes feladatok részletes megoldási útmutatójának megértése után remélem, hogy a vizsgán már rutinból tudom majd megoldani a kérdéseket.

Az ingyesenen megtekinthető rész után azonnal meg is rendeltem.
Ajánlom mindenkinek!
|
2020. 09. 16.
Rettentő száraz a tárgyi anyag, bár ezt nem feltétlenül nevezném alapvetően a könyv és az alkotók hibájának, szimplán csak nehéz, nagy terjedelmű és nem egyszerű. A példák sokat segítettek az anyag megértésében.