Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vagyongazdálkodás szabályai a központi költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál

Ár:
4.200 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Jelenleg a vagyonnal, a vagyongazdálkodással, nyilvántartással és elszámolással több jogszabály is foglalkozik, és a gyakorlatban ezeket a szabályokat elég körülményes áttekinteni, és egy-egy vagyoni tranzakciónál azokat megfelelően alkalmazni. Jelen kiadvány ebben szeretne segíteni a pénzügyi, számviteli területeken dolgozó szakembereknek.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál is a vagyongazdálkodás egy rendkívül összetett és bonyolult folyamattá alakult. A költségvetési gazdálkodásban az államháztartási törvény 1992. évi hatályba léptetése óta került ez a terület a figyelem középpontjába. Jelenleg a vagyonnal, a vagyongazdálkodással, nyilvántartással és elszámolással több jogszabály is foglalkozik, és a gyakorlatban ezeket a szabályokat elég körülményes áttekinteni, és egy-egy vagyoni tranzakciónál azokat megfelelően alkalmazni. Jelen kiadvány ebben szeretne segíteni a pénzügyi, számviteli területeken dolgozó szakembereknek. A vagyongazdálkodás teljes vetületének bemutatására egy kiadványban nem lehet vállalkozni, így ebben a könyvben ezt a kört szűkítve a központi költségvetési szervek és a helyi önkormányzatok és irányításuk, fenntartásuk alá tartozó intézményhálózat vagyongazdálkodásával foglalkozunk. Ezen
belül is a nemzeti vagyon kategóriából az immateriális javak, tárgyi eszközök, készletek és a részesedések gazdálkodási és számviteli szabályait tekintjük át. Nem foglalkozik a kiadvány az MNV Zrt. elszámolásaival, csak az eljárási szabályoknál a központi költségvetési szerveknél kerülnek megemlítésre. Az egyes vagyonelemekkel kapcsolatos állományváltozásoknál a gazdálkodási és számviteli szabályok is bemutatásra kerülnek. Külön fejezet foglalkozik a költségvetési szervek egyes sajátos, vagyonnal kapcsolatos szabályaival. Ilyen sajátos részt képeznek a kulturális javakkal kapcsolatos elszámolások és a vállalkozási tevékenység értelmezése a költségvetési szerveknél, önkormányzatnál. Szintén külön fejezetben kerül bemutatásra a vagyonnyilvántartás többféle vetülete is.
Remélhetőleg ez a kiadvány segíteni tudja vagyonnal kapcsolatos napi operatív feladatokat, az államháztartási oktatásban résztvevő oktatók és hallgatók munkáját.

A Saldo érintett tagszervezeteinek a kiadványt megküldjük!

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2021
Méret B/5
Oldalszám 144
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!