Tartalom és kiadási információk
A jegyzetben foglaltak a vendéglátó üzlet működtetésével kapcsolatos feladatokat ismertetik, és az azokkal összefüggőmunkavégzéshez adnak iránymutatást.
A vendéglátóipari tevékenység során az értékesítő térben kerül sor az árbevétel realizálására, amely kiemelten fontos terület, hiszen a vendég itt találkozik az üzlet szolgáltatásaival, itt szerzi gasztronómiai élményeit. Bár az értékesítő terület ebből a szempontból rendkívül fontos, de a tevékenység valamennyi folyamata ugyanilyen jelentőséggel bír, hiszen a folyamatok egymásra épülnek. Az egyes folyamatelemekben fellelhető hibák befolyással bírhatnak a tevékenység egészére, így a végső felhasználás területén, vagyis az értékesítő térben a vendég nem kaphat kiváló minőségű szolgáltatást.
A jegyzetben foglaltak megértéséhez, az összefüggések feltárásához, nélkülözhetetlen a tantárgy előadásain és a/ előadáshoz kapcsolódó gyakorlatokon történő aktív részvétel, továbbá a Műszaki ismeretek, az ételkészítés, az értékesítési alapismeretek, a Táplálkozástan, illetve a Vendéglátás szervezése és gazdálkodása című tantárgyakhoz kapcsolódó jegyzetek ismerete, az azokban foglaltak kellő elsajátítása.
A tartalomból:
- Bevezetés
- A vendéglátipari vállalkozások működtetési formái
- Vendéglátóipari tevékenység eszközei
- Vendéglátóipari üzleti választék
- Az üzemi tevékenységek szervezése és gazdálkodása
- Az üzleti értékesítési tevékenység szervezése és gazdálkodása
- Az alkalmi és szezonális értékesítés szervezése
- A szolgáltatások szervezése a vendéglátó tevékenység folyamán
- A vezetői tevékenység szervezése
- A vendéglátó üzletek nyitásával kapcsolatos szervezési feladatok
ISBN szám | 9786155607493 |
Kiadás éve | 2018 |
Méret | A/4 |
Oldalszám | 236 |
Kötés típusa | ragasztókötött |