Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#adó   #transzferár

Transzferár ellenőrzések tapasztalatai

Ár:
6.570 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft

A könyv a transzferárazás folyamatosan változó területét járja körül a 2023 évi változások tükrében, adóhatósági és tanácsadói szemszögből

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A transzferárazás az adózás folyamatosan változó területe, amellyel nemzetközileg is a legmagasabb szinteken foglalkoznak a különféle adóhatóságok, adótanácsadó cégek és multinacionális vállalatok szakértői. A vállalatközi ügyleteket érintő területre az utóbbi években olyan jelentős tényezők voltak hatással, mint az OECD BEPS akcióprogramja, az irányelvek változása, illetve hazai szinten a jogszabályi környezet módosítása. A 2022. évben a magyarországi transzferár jogszabályi környezet jelentős változáson esett át.
Könyvünk egyrészt ezen jelentős változásokat mutatja be gyakorlati, ellenőrzési példákkal illusztrálva, másrészt kitekintést nyújt a jövőben várható olyan jelentős adózási változásokra, mint a kétpilléres adóreform, amelynek bevezetése a transzferárazást is érinteni fogja. Fő célunk továbbá az, hogy ez a könyv egyfajta útmutatóul is szolgáljon a minél pontosabb és szakmailag alátámasztott transzferár dokumentációk elkészítésében. A könyv szerzői változatos szakmai háttérrel rendelkező gyakorlati szakemberek, akik munkájuk során különféle transzferárazási problémákkal és kihívássokkal találkoztak már.

A tartalomból

1. A háromszintű dokumentációs kötelezettség

2. Kockázatelemzési irányok a transzferár-ellenőrzésben

3. A transzferárak ellenőrzése – mire figyel az adóhatóság?

4. A transzferárazási jogszabályi környezet változása

5. Nemzetközi kitekintés – a kétpilléres adóreform

6. Transzferárellenőrzési esettanulmányok

  •  funkciók és kritikus siker tényezők felmérése
  •  kockázatok ellenőrzésének képessége
  •  vállalatközi hitelezési tranzakció
  •  benchmark problémák (autóipari gyártás és K+F)
  •  cbcr kockázatelemzésen alapuló ellenőrzés és PLI problémák
  •  nehezen értékelhető immateriális javak
  •  eszközbérleti tevékenység
  •  üzleti átszervezés miatti veszteség

7. Nemzetközi és hazai bírósági ítéletek

A szerzőkről
Maqsoudi Ali
Többdiplomás okleveles szakközgazdász, a NAV Központi Irányításán belül működő Transzferár-ellenőrzési Módszertani Osztály vezetője. A transzferárazási területtel már több mint 10 éve foglalkozik. Munkája során egyaránt részt vett ellenőrzési, APA és MAP ügyek lefolytatásában, módszertani és oktatási anyagok megalkotásában. Rendszeres résztvevője a nemzetközi fórumoknak, szakterülete az autóipar és a pénzügyi tranzakciók.

Vágó Zoltán
2015 óta foglalkozik transzferárazással, előtte a NAV jogorvoslati terültén szerzett többéves gyakorlatot. Részt vett számos egyoldalú és kétoldalú APA eljárás lefolytatásában, valamint MAP eljárások lefolytatásában. Rendszeres résztvevője az Európai Adóigazgatások Szervezete (IOTA) által szervezett, BEPS tematikájú konferenciáknak és workshopoknak, különös fókusszal az adómegállapodások cseréjéből származó információk hasznosítására, mellyel kapcsolatban IOTA jelentések összeállításában is részt vett.

Páli Regő Bálint
Okleveles közgazdász és adószakértő, IFRS mérlegképes könyvelő. Másfél évtizedes adóhatósági pályafutása során széleskörű tapasztalatot szerzett az adózás több területén, a karusszel típusú csalásoktól kezdve a legnagyobb adóteljesítményű, kiemelt adózók ellenőrzéséig. 2018-tól foglalkozik transzferárazással a NAV Központi Irányításában szakértői munkakörben. Rendszeres résztvevője a különféle nemzetközi szervezetek (OECD, IOTA) országonkénti jelentésekkel (CbCR) kapcsolatos tematikájú fórumainak.

Pusztai Gábor Szabolcs
Pénzügyi, ellenőrzési területen több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező adószakértő. 2014 óta foglalkozik kifejezetten adóellenőrzésekkel. 2017-ben szakosodott a transzferár-ellenőrzésekre, ellenőrzési módszertanok kidolgozására, továbbá rendszeres résztvevője nemzetközi adóigazgatási fórumoknak is. Évekig dolgozott a nagyvállalati és tanácsadói oldalon, belföldön és külföldön egyaránt, így az ellenőrzések mindkét oldalát jól ismeri.

Dr. Nagy Donát
2019-ben végzett jogászként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az ügyvédjelöltködés után 2021 januárjában csatlakozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz és ugyanezen évtől a transzferár szakterület munkatársa. Már egyetemi évei alatt is adózással kívánt foglalkozni, így tanulmányai során kiemelt figyelmet fordított erre a területre. A transzferár kérdéseken túl szakterülete az adóeljárások joga hazai és nemzetközi szinten.

Kiss Tamás
A SALDO Zrt. tanácsadási üzletágának vezetője. Korábban több, mint 12 évet töltött a NAV-nál, ebből több mint 11 évet transzferárazási területen. 2013-tól a Szokásos Piaci Ár-megállapítási Osztály vezetője, mely tevékenysége során az APA kérelmek elbírálásáért felelt. 2017-től a kiemelt adózók transzferár szakterületét vezette. Nevéhez fűződik többek között az országos szinten alkalmazandó transzferár kérdőív bevezetése a kiemelt adózóknál.

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2023
Méret B/5
Oldalszám 104
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 02. 06.
A cégcsoportunk idéntől kötelezett a transzferár dokumentáció elkészítésére, és mivel a kollégáimmal tapasztalatlanok vagyunk, ezért olyan könyvet kerestünk, melynek segítségével képbe kerülhetünk a témát illetően. Megtaláltuk. Köszönjük a szerzőknek.