Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Splendor

Ár:
8.950 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
A Splendor társasjátékban egy reneszánsz korabeli gazdag kereskedő szerepét alakítod. Forrásaidat felhasználva bányákat, szállítási útvonalakat szerzel meg, kézműveseket alkalmazol, hogy a nyers drágaköveidből gyönyörű ékszereket készíttethess el.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Gyémánt vagy zafír? Vagy smaragd? Az biztos, hogy ékszer lesz belőle! Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. és persze, mi készítsük a legszebb ékszereket!


Játékmenet A játékban 5 féle drágakő és egy joker, az arany közül tudunk választani, amiből az ékszereinket elkészítjük. Ezeket meglepően igényes korongok reprezentálják.
A játéktáblát pedig maguk a kártyák alkotják. Mindig 12 fejlesztéskártya lesz a játék során felfordítva, minda 3 különböző szintű fejlesztéskártyából 4-4 darab. Ezen kívül pedig a fő győzelmi pont forrást jelentő nemeskártyák lesznek még kint az asztalon, minden játékban a játékosok számánál eggyel több nemes kegyeire lehet pályázni.

éljen végre ránk került a sor! A körünkben 4 dolog közül választhatunk:

  • Elveszünk a készletből 3 különböző színű korongot.
  • Elveszünk a készletből 2 egyforma színű korongot. Ezt csak akkor választhatjuk, ha legalább 4 van még a készletben ebből a színből.
  • Elveszünk egy fejlesztéskártyát a felfordított 12 közül (vagy húzunk egyet random), ezt innentől csak mi tudjuk teljesíteni, sőt kapunk egy aranyat is, ami bármelyik másik drágakövet helyettesíti.
  • Teljesítünk egy fejlesztéskártyát a kezünkből vagy a felfordítottak közül, a rajta szereplő drágakövek befizetésével.

és itt jön a csavar... Minden megszerzett fejlesztéskártyának is van színe, ami megegyezik az 5 féle drágakő színével. Ha teljesítünk egy fejlesztéskártyát az onnantól mindig beszámítható a színének megfelelő drágakő korongra. Ezzel pedig olcsóbban tudjuk megszerezni az újabb fejlesztéskártyákat, sőt így az is elképzelhető, hogy egyes fejlesztéskártyákat ingyen, korong nélkül tudunk megszerezni.

és hogy miért is gyűjtögetjük a fejlesztéskártyákat?

  • Hát egyrészt mert bizonyos fejlesztéskártyák győzelmi pontot hoznak nekünk önmagukban.
  • Másrészt pedig mert a fő győzelmi pont forrást jelentő nemes kártyákat akkor tudjuk megszerezni, ha a összegyűjtjük a nekik megfelelő számú és színű fejlesztéskártyát.

A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjti a 15 győzelmi pontot, ilyenkor még rajta kívül mindenki jöhet egyszer, az igazságosság kedvéért és utána akinek a legtöbb győzelmi pontja van az lett a legjobb ékszerkereskedő.

A játék gyors, pörgős és az alkatrészek kifejezetten igényesek. A különböző drágaköveket műanyag korongok testesítik meg, amik tapintásra is kellemesek, de játék közben is jól lehet őket babrálni, amíg újra ránk nem kerül a sor. Egy játék gyorsan lejátszható, de azért lehet rajta gondolkodni is ha ahhoz van kedvünk, mivel eléggé optimalizálható a jó lépés.

Aki egyáltalán nem tolerálja a szerencse faktort egy játékban, annak valószínűleg ez a játék nem ideális. Bár a szerencse szerepe nem túl nagy, minimálisan azért befolyásolja a játékmenetet.

A Splendor társasjátékban egy reneszánsz korabeli gazdag kereskedő szerepét alakítod. Forrásaidat felhasználva bányákat, szállítási útvonalakat szerzel meg, kézműveseket alkalmazol, hogy a nyers drágaköveidből gyönyörű ékszereket készíttethess el.

A Splendor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az év Játékának választották 2014-ben (BGG) és jelölték is 2015-ben (Magyar Társasjátékdíj), 2014-ben (Spiel des Jahres), illetve 2014-ben több, összesen 2 másik elismerést és jelölést is kapott.

A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a verseny, a contracts mechanizmusokra.

 

Gyártó/Kiadó Gémklub
Játékosok száma 2-4 fő
Kiadás éve 2020
Méret 21.5 cm x 27.5 cm x

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!