Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Segédlet az államháztartási könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzéséhez 2020

Ár:
11.661 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.100 Ft
Költségvetési számvitel elméleti és gyakorlati kérdései -2020
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Az államháztartás területén könyvviteli szolgáltatást végzőknek – hasonlóan a korábbi évekhez – a 2020. évben is kötelező, központi, a Pénzügyminisztérium által kiadott tematika alapján történő oktatáson kell részt venniük. Kiadványunk ennek a tematikának alapján készült, több témakörben magyarázatokkal, gyakorlati esetek bemutatásával kiegészítve. 

Könyvünk az „Aktuális számviteli kérdések" részben tartalmazza a 2019. évben, év közben megváltozott számviteli szabályokat és a 2020. január 1-jétől hatályos új elszámolási szabályokat. Ebben az évben a kötelező tematika továbbképzési részében a költségvetési számvitel elméleti és gyakorlati kérdéskörét kellett részletesen bemutatni. Ehhez több gyakorlati szöveges kiegészítést és gyakorlati feladatokat is tartalmaz a kiadványunk, a mellékletben pedig részletes felsorolások találhatók, amelyek segíthetik a gyakorlati munkát. 

A számviteli részen túlmenően ebben az évben is része a kötelező tematikának „A számvitelt érintő egyéb jogszabályi környezet változásai" fejezet. Ezen belül külön-külön kerül bemutatásra az államháztartáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása, amely az államháztartásról szóló törvényben (2011. évi CXCV. tv.) és a végrehajtására kiadott kormányrendeletben [368/2011. (XII. 31.) Korm. rend.] 2019. év során bekövetkezett változásokból tevődik össze. 

Szintén a jogszabályi környezet témakör része az adózással kapcsolatos változások bemutatása.

A kiadványunkban bemutatásra kerülnek azok a központi és helyi adó változásai, amelyek 2020. január 1-jétől hatályosak, továbbá azok az adómódosítások is, amelyeket a kiadványunk lezárásáig 2020. évben kihirdettek. Az elméleti alapvetések mellett példákon keresztül kerülnek levezetésre a legnehezebben alkalmazható, a leggyorsabban változó adószabályok.

Kiadás éve 2020
Méret B/5
Oldalszám 350
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!