Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Régiók a világgazdaságban

Ár:
3.696 Ft 3.200 Ft
Kedvezmény: 13%
Elérhetőség: Utolsó 1 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
A kötet célja, hogy röviden bemutassa Földünk legfontosabb régióit, országait (USA, Japán, Oroszország, Kína, India és Brazília, egy átfogó tanulmány a fejlődő országok ezredforduló körüli helyzetéről, Dél-Kelet-Ázsia, Latin-Amerika, Afrika – Közel-Kelet), gazdaságuk, gazdaságtörténetük és – amennyire a terjedelem erre lehetőséget enged – kultúrájuk jellemzőit, erősségeit, gyengeségeit és lehetséges továbbfejlődési irányait.
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

„Nem vagyunk egyedül" – ez könyvünk vezérgondolata. A magyar gazdaság külső környezete lényegesen megváltozott az elmúlt években. Kiemelt figyelemmel fordultunk az Európai Unió felé, s így maradt ez tagságunk első időszakában is, pedig az Európai Unión kívüli térségekkel, gazdasági erőközpontokkal is saját jellegzetességeik, fontosságuk alapján kell kapcsolatainkat ápolnunk, és erre az uniós tagság keretei között is vannak lehetőségeink.

Célunk az, hogy röviden bemutassuk Földünk legfontosabb régióit, országait (USA, Japán, Oroszország, Kína, India és Brazília, egy átfogó tanulmány a fejlődő országok ezredforduló körüli helyzetéről, Dél-kelet-ázsia, Latin-Amerika, Afrika – Közel-Kelet), gazdaságuk, gazdaságtörténetük és – amennyire a terjedelem erre lehetőséget enged – kultúrájuk jellemzőit, erősségeit, gyengeségeit és lehetséges továbbfejlődési irányait. A kötet minden tanulmányában foglalkozunk a válság hatásaival, következményeivel is: az érdeklődő olvasó megfelelő képet kaphat jelen korunk világgazdaságáról. A kötetből tudatosan hiányzik az Európai Unió, mert arról sok könyv jelent meg, azonban az EU-n kívüli régiók ismerete alacsony szintű. úgy gondoltuk azonban, hogy Közép-Európának annyi jellegzetessége van (politikai rendszerváltás, gazdasági modellváltás, EU-taggá válás, ill. ilyen törekvések), hogy szükséges a régió fő jellemzőinek átfogó bemutatása.

Kiadás éve 2011
Méret B/5
Oldalszám 400
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!