Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Practical Tax Knowledge In English - Gyakorlati adózási ismeretek angol nyelven

Ár:
8.340 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.090 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

A „Gyakorlati adózási ismeretek angol nyelven" című könyv alapvető célja az, hogy a versenyszférában, illetve közigazgatásban dolgozó pénzügyi, adózási (adótanácsadó, okl. adószakértő) szakembereket, illetve szakirányos egyetemi hallgatókat, mint potenciális jövőbeni menedzsereket egyfelől az adózás területén felmerülő legfontosabb szavakkal, kifejezésekkel megismertesse, másfelől ezek elsajátítását gyakorlati adózási feladatokkal segítse.

A könyv struktúráját tekintve három fő részből épül fel. Az I. rész alfabetikus sorrendben 6 témakörre (általános adózási ismeretek, közvetlen adók, közvetett adók, egyéb adók, adóellenőrzés és nemzetközi adózás) bontva tartalmazza közel 100 oldalon, a több mint 2.200 legfontosabb magyar-angol adó-szakkifejezést, illetve szót. A II. rész, tematikus megosztással konkrét angol nyelvű adózási feladatok (gyakorlati feladatok, tesztek, időszerű szakmai cikkek, releváns Európai Uniós ítélek, jogszabályok) segítségével teszi lehetővé a szakmai szavak és kifejezések elsajátítását. Végül a III. rész a II. részhez kapcsolódó megoldásokat tartalmazza.

összességében elmondható, hogy ez a könyv alapvetően olyan adó- és pénzügyi szakembereknek szól, akik ugyan rendelkeznek már a szükséges tárgyi és angol nyelvi (minimum középfokú) tudással, de a szükséges szakmai szókinccsel még nem, illetve ennek alkalmazásában kellő jártasságuk még nincs. Ebben nyújt segítséget ez a munka, amelynek aktualitását éppen napjainkban egyre nagyobb számban megjelenő Európai Bírósági ítéletek is adják, melyek figyelemmel kísérése és értelmezése minden adószakember számára kiemelt fontosságú kell, hogy legyen.

Fontos kitérni arra is, hogy ez a könyv ugyan nem az angol közép/felsőfokú üzleti szakmai nyelvvizsga eredményes letételét célozza, mégis aki erre készül, annak is igen hasznos segítséget jelenthet ez a szakmai összeállítás. Különös tekintettel a szókincsbővítésre, illetve a szakmai ismeretanyagra.

Kiadás éve 2013
Méret B/5
Oldalszám 258
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!