Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Periodika 2023. 2 szám

Ár:
3.150 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
E havi lapszám szerzői: Botka Erika, dr.Kovács Attila, Tánczos Zoltán, dr. Bóta Csaba, Fekete Antal és kérdés-feletet rovatunkban a Saldo szakértői
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

PERIODIKA a Saldo Zrt. szaklapja több, mint harminc éve. A lap gerincét a gyakorlati munkában problémát okozó kérdések és az aktuális jogszabályváltozások  értelmezései alkotják.
A szakmai cikkek mellett, a lap legolvasottabb rovata a Saldo Zrt. tanácsadói szakértőinél felmerülő leggyakoribb kérdések és az azokra adott válaszok gyűjteménye.

A kiadványból 6+3 lapszám jelenik meg, előfizetéshez kattintson ide 1-1 lapszám korlátozott készlet erejéig a könyvesboltban is kapható

A Periodika 2023. 2 lapszám tartalmából:

Botka Erika - Követelések, kötelezettségek értékelése a 2022-es üzleti év zárásakor

Botka Erika - Devizás tételek mérlegfordulónapi átértékelése

Botka Erika - Kapott támogatások, osztalék fordulónapi elszámolása

dr. Kovács Attila - Helyi iparűzési adó 2022. adóévi megállapítása és bevallása

dr. Kovács Attila - Az új egyszerűsített iparűzési adóalap-megállapítás módszere

Tánczos Zoltán - A NAV új Ügyfélportál célja, gyakorlati jelentősége

dr. Bóta Csaba - Az adóhatóság ellenőrzései során feltárt jellemző hibák, hiányosságok

Fekete Antal - A kiterjesztett gyártói felelősség

Kérdés-felelet rovatban:

  • Hogyan adózik az elhunyt magánszemélynek járó munkabér, osztalék, ha azt az örökösök részére fizetik ki?
  • A napelemes beruházáshoz adott munkáltatói kamatmentes kölcsön után keletkezik-e adófizetési kötelezettség?
  • Az Áfa tv. 13. §-a szerint csak azon követelés nem adótárgy, vagyis nem áfás, amely követelés az adóalany értékesítéséből származik. Ezek szerint az egyéb követelések értékesítése vagy továbbértékesítése után áfát kell fizetni?
  • Amennyiben a cégcsoporton belül a kapcsolt vállalkozásnak minősülő adózók egyenként mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülnek, de együttesen, összeszámítva elérik a középvállalkozásnak megfelelő minősítést, akkor a cégcsoport valamennyi vállalkozása külön-külön kötelezett lesz transzferár-nyilvántartásra, és adatszolgáltatásra?
  • Kell-e transzferár-nyilvántartást készíteni a Kft.-nek, ha 100 millió forintot meghaladó támogatást nyújt az Egyesület részére? Be kell-e jelenteni a NAV-hoz a kapcsolt vállalkozási viszonyt?
  • A 2022. évi társasági adóbevallásban mely vállalkozásnak kell adatot szolgáltatnia a kapcsolt vállalkozásokkal folytatott ügyletekről?
  • Hogyan lehet egy polgármesteri hivatalban továbbfoglalkoztatni a nyugdíjas személyt, akit köztisztviselői jogviszonyban alkalmaztak a nyugdíjazása előtt?
  • A személyi kedvezményben részesülő munkavállaló jogosult a megváltozott munkaképesség miatt járó 5 munkanap pótszabadságra?
  • Melyik rovaton kell elszámolni a szabadságmegváltás címén kifizetett összeget, a saját dolgozóval kötött megbízási szerződés alapján kifizetett díjat, az eseti százalékos műszakpótlékot, illetve a rendkívüli munkavégzés során kifizetésre kerülő szabadidő megváltását?

Gyártó/Kiadó Saldo
Kiadás éve 2023
Méret A/4
Oldalszám 54
Kötés típusa irkafűzött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!