Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
#Áfa   #nagy kézikönyv

Nagy ÁFA kézikönyv I.

Ár:
13.205 Ft
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Olvasson bele a tartalomba

A kézikönyv az áfatörvény azon szabályait tárgyalja részletesen, amelyek egyáltalán nem vagy nemcsak külföldi szereplő részvételével értelmezhetőek. A kiadvány bemutatja az egész áfatörvényt témakörök szerint, kezdve az adóalanyisággal, az ellenértékes és ingyenes termékértékesítések, szolgáltatásnyújtások szabályainak, az adóalapnak, az adómértéknek, a különféle adómentességeknek és a teljesítési időpontoknak az ismertetésén át a számlázás, a számlakorrekciók részletes bemutatásáig. Természetesen a különleges adómegállapítási módokkal és a pénzforgalmi adózással is foglalkozik részletesen - minden szabályt valós, egyszerű és bonyolultabb gyakorlati példákkal illusztrálva és komplex esettanulmányokon keresztül tesz „életszagúvá".

A belföldi szabályok tárgyalása során is nagy hangsúlyt fektet a kiadvány a vonatkozó európai bírósági gyakorlatnak nemcsak az ismertetésére, hanem azokból a mindennapi adóügyek során használható gyakorlati következtetések levonására is.

A vonatkozó áfa-szabályokat ebben a kiadványban is nemcsak a törvény paragrafusai szerint, egymás után haladva mutatják be a szerzők, hanem a részletszabályok mellett szándékoltan azok összefüggéseinek, egymásra hatásának és az egyéb áfa-szabályokhoz való kapcsolódási pontjaiknak a bemutatására helyezik a hangsúlyt, hiszen a belföldi áfa rendszere és egyes jogintézményei sem önállóan, kiragadva léteznek, hanem az egységes áfa-rendszer szerves részei.

A belföldi áfa-szabályok tárgyalása során először az általános részben az áfa azon rendelkezéseit elemzik a szerzők, amelyek profiltól, szektortól, szervezeti formától és tevékenységi körtől függetlenül bármelyik áfa-alanynál előfordulhatnak, és külön részben szólnak a szektorspecifikus áfa-kérdésekről, amelyek egy-egy iparágra jellemzőek, valamint a költségvetési szervek speciális áfa-kérdéseiről.

Kiadás éve 2017
Méret A/4
Oldalszám 964
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!