Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Munkaidőkeret gyakorlati alkalmazása

Ár:
3.780 Ft
Egyenlőtlen munkaidőbeosztás szabályai
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Egyenlőtlen munkaidőbeosztás szabályai

Az új munka törvénykönyve több mint kilenc éve lépett hatályba. Hatályba lépését követően a gyakorlati alkalmazás során felmerült problémák kiküszöbölésére a jogalkotó törvénymódosítással több helyen pontosította a jogszabályi rendelkezéseket. 2019. január 1-jétől is változtak a munkaidőre, pihenőidőre vonatkozó rendelkezések. A változások egy része pontosító jellegű, többsége azonban lényeges változásokat hozott a rendkívüli munkaidő mértékében, a munkaidő beosztásában, az egyenlőtlen munkaidő-beosztás, a munkaidő keret alkalmazása tekintetében. Szabályozásra került az önként vállalt túlmunka, a harminchat hónapos munkaidőkeret alkalmazásának lehetősége. Többek között új rendelkezések jelentek meg a munkaidőbeosztás közlésére, a heti pihenőnapok kiadására vonatkozóan is. A veszélyhelyzetre való tekintettel is könnyítéseket vezetett be a jogalkotó a munkaidő beosztás szabályai tekintetében, így lehetőség nyílt 2020-tól a munkáltatók döntése alapján huszonnégy havi munkaidő keret bevezetésére is.

A munkaidő- szervezését érintő lényeges változtatások hatására gondoltuk úgy, a jogszabályi változások tükrében áttekintjük a korábbi kiadványt, abból a célból, hogy több gyakorlati példán keresztül a kiadvány segítséget nyújtson a munkáltatóknak a törvénymódosítás rendelkezéseinek alkalmazásában.

Rendszeresen visszatérő problémát jelent a gyakorlatban az egyenlőtlen munkaidőbeosztás szabályainak alkalmazása, a munkáltató által alkalmazott munkarend meghatározása, az ehhez kapcsolódó munkaidő beosztás és annak elszámolása, a munkaidő-keret meghatározása. A munka világát meghatározó jogszabályok értelmezésével, alkalmazásával kapcsolatban különböző kérdéssekkel találkozunk, ezek jelentős része a munkaidő-beosztás szabályaival, a munkaidőkeret alkalmazásával kapcsolatban merül fel.

Egy rövid történeti áttekintés és az uniós jogharmonizáció ismertetése után a szerzők összefoglalják az egyenlőtlen munkaidő-beosztás gyakorlati alkalmazásának legfontosabb szabályait.

A gyakorlati megvalósítás lehetséges eseteit konkrét példákon keresztül vezeti le a könyv, mellyel célunk, hogy ha az Olvasó kezébe veszi a kiadványt, megtalálja benne azt az esetet, melyet saját munkája során használni tud a munkaidő-beosztásától a bérszámfejtésig. A munkaidőkereten kívül külön fejezetben foglalkozunk az egyenlőtlen munkaidő beosztás egy másik lehetséges módjával, az az elszámolási időszak alkalmazásának lehetőségével.

Bízunk abban, hogy kiadványunkkal segítséget tudunk nyújtani az egyenlőtlen munkaidő-beosztással, annak elszámolásával foglalkozók mindennapi munkavégzéséhez.

 

érintett Saldo szerződött partnereink számára elérhetővé tesszük a kiadványt!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!