Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magánszemélyek ingó-, ingatlan értékesítése, bérbeadása e-könyv

Ár:
2.290 Ft
Elérhetőség: Fizetés után perceken belül

Ingatlan értékesítés, bérbeadás, szálláshelyszolgáltatás adójogi vonzata

Elérhető formátumok: epub, mobi, vásárlás regisztrációhoz kötött

Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Úgy véljük, jogosan feltételezzük, hogy alig van olyan magánszemély Magyarországon, akinek az élete során ne fordulna elő, hogy meglévő ingatlanát értékesíti. Számtalan esetben a család gyarapodása miatt szűkössé váló lakóingatlan eladása történik annak érdekében, hogy a család nagyobb élettérhez jusson. De a fordított eset is igen gyakori, amikor az eladásra azért kerül sor, mert a gyerekek kirepülnek a szülői házból és így már a túlságosan naggyá váló ingatlant értékesítik, amely döntés meghozatalához sokszor az is hozzájárul, hogy az ingatlan fenntartása is nehézséget okoz. és bizony az életünk része az a szomorú eset is, amikor a szülőktől, nagyszülőktől örökölt ház, lakás, üdülő kerül eladásra.
A meglévő ingatlanjaikat azonban sokszor nem értékesítik a magánszemélyek, hanem hasznosítják (bérbe adják), hogy így rendszeres jövedelemre tegyenek szert. Igaz ez gyakran az örökölt ingatlanok esetében is. De számtalanszor előfordul, hogy az ingatlan megvásárlásának kifejezett célja, hogy azt a későbbiekben bérbeadással vagy szálláshelyszolgáltatás nyújtásával hasznosítsák.
Az ingóságok ugyancsak gyakran képezik adás-vétel vagy bérbeadás tárgyát, hiszen sokan cserélnek autót, bútorokat, eladásra kerülnek a kisgyermekes családok által már nem használt kiságyak, babakocsik, vagy megválnak az örökölt képektől, porcelánoktól, netán bérbe adják az építkezés után megmaradt betonkeverőt.
Minden értékesítésnél, hasznosításnál felmerül a kérdés, hogy hogyan határozzuk meg, hogy keletkezett-e és ha igen mennyi jövedelem és azt vajon terheli-e adófizetési kötelezettség.
Kiadványunk célja, hogy az ingatlanát, ingóságát értékesítő, azt bérbe adó magánszemélyek, az őket támogató adótanácsadók, könyvelők segítséget kapjanak a jövedelem, az adókötelezettség meghatározásához.

Érintett Saldo tagok számára elérhetővé tesszük a kiadványt!

Hogyan tudok ekönyvet olvasni?

1. E-könyv-olvasón:  
Ha önnek Kindle olvasója van, ami a mobi formátumot támogatja akkor a könyvek adatlapján válassza a mobi letöltése opciót.         
A könyveket letöltés után USB kábelen keresztül lehet feltölteni az e-könyv-olvasóra. (Kindle regisztrációval a Kindle fiókján keresztül is át tudja küldeni a mobi file-t a készülékre.)
Ha olyan olvasója van, ami az epub formátumot támogatja (pl.: Koobe, Nook, PocketBook, Hanlin, Bookeen stb.), a Letölthető formátumok között keresse az epub opciót! A letöltött könyveket USB kábel segítségével lehet feltölteni az olvasóra.

 

2. Ha iPad vagy iPhone készüléke van, szintén válasszon epub formátumú könyvet, és használja hozzá az iBooks (vagy Könyvek) alkalmazást, ami minden Apple eszközön előre telepítve van.           

3.  Ha androidos készülékkel (telefon, tablet stb.) rendelkezik, használja a készülékén valószínűleg már előre telepített Google Play Books alkalmazást vagy töltse le a PocketBook vagy a Lithium alkalmazást.

 

4.  Ha számítógépen (PC, MAC) olvasná e-könyveit, az alábbi ingyenes programok, alkalmazások telepítésével teheti ezt meg         
- Calibre 
- FBReader 
- Google Play Books (PC és gmail fiók szükséges hozzá, viszont nem kell telepíteni semmilyen programot)
- Adobe Digital Editions (Adobe ID létrehozása szükséges hozzá)

Ha ön a Saldo tagság keretében ingyenesen jogosult letölteni a könyvet, úgy az adozasitanacsadas.hu oldalon bejelentkezve töltse le a kiadványt.
Amennyiben ön cége nem Saldo szerződött partner, úgy a kiadványt meg tudja vásárolni.
Válassza a bankkártyával történő fizetést és a sikeres banki tranzakció után maradjon bejelentkezve a saldokiado.hu oldalon és a jobb oldalon található e-könyveim alatt találja az ekönyvet. Ha nem jelenik meg, úgy kérjük frissitse az oldalt.

Gyártó/Kiadó Saldo ekönyv
Kiadás éve 2021
Oldalszám 116
Kötés típusa elektronikus

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 03. 16.