Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kulturális szervezők, producerek szabadfoglalkozásban

Ár:
9.975 Ft
Elérhetőség: Utolsó 5 db készleten (szállítás 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.270 Ft
Milyen szabadfoglalkozási, vállalkozási lehetőségeik vannak a kulturális szervezőknek, producereknek, produkciós managereknek? És ami van, az mivel jár? Milyen foglalkozási lehetőségek vannak munkaviszonyon kívűl és munkaviszony mellett? Milyen jogi formában végezhetik önállóan tevékenységüket? Hogyan lesz a megszerzett bevételből személyes jövedelem? Milyen adózási alternatíváik vannak?
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

Hogyan vegyük ki a pénzt a az ilyen tevékenységgel foglalkozó vállalkozásból? Melyik most a legkedvezőbb adózási mód, amelyikben a legkisebb az adóteher? Ezekre az egyszerű kérdésekre kívánjuk megadni a válaszokat az érintetteknek, ugyancsak egyszerűen és közérthetően. 

Ha vállalkozási lehetőségekről, adóterhekről beszélünk, akkor szükségszerűen ki kell térnünk a jövedelemadózás, az általános forgalmi adó, a helyi iparűzési adó szabályaira, a könyvelési és ügyviteli kötelezettségekre is. 

A kulturális szervezők, producerek, produkciós managerek önálló tevékenységben, szabadfoglalkozásban az alábbi adózási alternatívák közül választhatnak:

1. Önálló tevékenység / adószámos magánszemély
2. Szűkebb körben magánszemély egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) alatt
3. Egyéni vállalkozó az átalányadó alatt
4. Egyéni vállalkozó a vállalkozói szja alatt
5. Társas vállalkozás személyes közreműködéssel - a társasági adó alatt
6. Társas vállalkozás személyes közreműködéssel – a kisvállalati adó alatt. 

A kulturális szervező  foglalkozásokra nincs speciális adónem, csak az általános adózási módok közül választhatnak. Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (EKHO) szabályait a  producer (kulturális), produkciós menedzser (szórakoztatóipar), a művészeti tanácsadó, a zenei konzulens, tanácsadó foglalkozású magánszemélyek alkalmazhatják. 

Az alábbiakban először számba vesszük kulturális szervező, producer, produkciós manager  foglalkozásokat, majd röviden és érthetően bemutatjuk az egyes adózási alternatívák jellemzőit, előnyeit és hátrányait, külön fejezetben pedig a részletes szabályaikat.

Kiadás éve 2023
Méret B/5
Oldalszám 160
Kötés típusa füles, kartonált

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!