Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvvezetés és Beszámolókészítés

Ár:
6.555 Ft
Elérhetőség: Készleten (Száll. 1-3 munkanap)
Várható szállítási díj: 1.100 Ft
A kiadvány 12. átdolgozott kiadása a 2021-től életbe lépett, új rendszerű Mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymoduljait („Könyvviteli ismeretek", „Pénzügyi számvitel", „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése" öleli fel.
Ide kattintva olvass bele a kiadványba!
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Tartalom és kiadási információk

12. javított kiadás!

A könyv az új rendszerű Mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymoduljaihoz („Könyvviteli ismeretek", „Pénzügyi számvitel", „Pénzügyi kimutatások összeállítása, elemzése és ellenőrzése") kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag feldolgozását célozta meg, azonban haszonnal forgathatják a pénzügyi-számviteli ügyintéző ill. a vállalkozási és bérügyintézés képzéseken résztvevők is.

A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében.

A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti" számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.

A majd 600 oldalas kiadvány nemcsak az OKJ-s vizsgára készülők, de a gyakorló szakemberek körében is méltán népszerű, hisz a fogalomhatározási rész után több száz oldalnyi levezetett könyvelési tétellel, esettanulmánnyal mutatja be az egyes mérlegcsoportok számvitelét.

A könyv utolsó harmada a beszámoló összeállítását és a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzését taglalja szintén számos példán keresztül. A kötet végén a sajátos beszámolási kötelezettségek és a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló is helyt kapott.

Gyártó/Kiadó Saldo
ISBN szám 9789636386047
Kiadás éve 2021
Méret A/4
Oldalszám 584
Kötés típusa ragasztókötött

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!