Dr. Biróné Udvari Katalin, Ilcsik Lászlóné, Óváriné Mekis Zsuzsanna, Dr. Biróné Udvari Katalin, Szőke Andrea

Übungsbuch zur prüfungsvorbereitung Wirtschaftsdeutsch - Tourismus und Gastgewerbe

1 900 Ft (teljes ár)

1 710 Ft (webshop ár)

Nem rendelhető

Évről-évre nő azoknak a száma, akik általános német nyelvi tudásukat szaknyelvi ismeretekkel akarják bővíteni és speciális nyelvvizsgát kívánnak tenni. Számos szakterület közül az egyik legnépszerűbb az idegenforgalom és vendéglátás. A kötet tájékoztatást és segítséget nyújt mindazoknak, akik a Budapesti Gazdasági Egyetemeen vagy a Gazdasági Nyelvvizsga és Szaknyelvi-Módszertani Továbbképző Központban idegenforgalmi német szaknyelvi vizsgára készülnek.

Übungsbuch zur Prüfungsvorbereitung Wirtschaftsdeutsch. Mittelstufe mit Lösungsmustern kiadvány elsőként az írásbali és szóbeli részből álló összetett vizsga részletes leírását tartalmazza. Ezután minden egyes feladattípusra öt-öt mintafeladatsor található megoldással.

A számos szakterület közül segítséget nyújt mindazoknak, akik a Budapesti Gazdasági Főiskolán, vagy a Gazdasági Nyelvvizsga és Szaknyelvi-Módszertani TovábbképzőKözpontban idegenforgalmi német szaknyelvi vizsgára készülnek, illetve készítik fel tanítványaikat.

A kiadvány felépítése:

  • A középfokú idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi vizsga leírása
  • Írásbeli feladatok
  • Szóbeli vizsgafeladatok

A kötet összeállítói - a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar felkészítő tanárai - tudván, hogy minden résztémának hatalmas szakirodalma van, s a német nyelvű szakkönyvek, anyagok beszerzése költséges és fáradságos feladat gyorsítani és egyszerűsíteni kívánták a vizsgára felkészülők munkáját. A vizsgázóknak számítani kell azonban arra, hogy mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgán kaphatnak olyan kérdést, illetve találkozhatnak olyan szakszóval, amely a jegyzetben nem szerepel. Ezért ajánljuk, hogy aktuális újságcikkek, folyóiratok olvasásával, az internet böngészésével, szakmai reáliák forgatásával egészítsék ki a tanulást.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

138 oldal

2005

A4

ragasztókötött