Dr. Baranyi Gábor, Bartha Katalin, Dr. Darák Péter, Erdős Gabriella, Dr. Farkas Alexandra, Gerhát Mihály, Dr. Herich György, Dr. Honyek Péter, Horváth Józsefné, Dr. Juhász Péter, Dr. Kovács Attila, Dr

Telephelyek, fióktelepek adózási, számviteli kérdései

Teljes ár: 3 800 Ft

Webshop ár: 3 610 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

 A székhelyen kívüli tevékenység jelentős adókockázatot hordoz magában, ugyanakkor adótervezési lehetőséget is rejt. Különösen igaz ez a határátlépő ügyletek esetében. Nem véletlen, hogy a telephely keletkezése és a telephely adóalapjának meghatározása kiemelt helyet foglal el a nemzetközi adózási kérdések között. Ehhez kötődően az érintett országoknak komoly – és ellentétes – költségvetési érdeke fűződik a felmerülő kérdésre adott válaszokat illetően. Ebben a kényes helyzetben kell az adótanácsadónak a saját mozgásterét megtalálni és kihasználni.

 A kiadvány foglalkozik többek közt a telephely cégjogi, európai jogi, számviteli, társasági adózási, személyi jövedelemadózási, forgalmi adózási, helyi adózási sajátosságaira. Az adótanácsadók munkáját nehezíti, hogy a belső jogban szinte minden adónem külön-külön definiálja magát a fogalmat is. Ezt a problémát tetézi, hogy külföldi telephelyek esetén az érintett országok definíciójára, az egyezményekre és az OECD Modellegyezményre is tekintettel kell lenni. A jogszabályi környezetet tovább színesítik az Európai Bírósági döntések.

 A könyv nem csak az adótanácsadók, adóellenőrök munkáját segíti elő a témakör teljeskörűségére törekvő megközelítésével, de felhívja a figyelmet a nyitott kérdésekre is, amely a jogszabály-előkészítők, jogértelmezők és az ellenőrzéssel foglalkozók számára is hasznos tanulsággal jár.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

120 oldal

2012

B/5

ragasztókötött

9786155249037

Kapcsolódó kiadványok