Bonácz Zsolt

Számlázás A-tól Z-ig

3 100 Ft (teljes ár)

2 790 Ft (webshop ár)

Nem rendelhető

Utolsó példányok!

 

Kiadvány első részében a szerző a számlázás általános szabályairól ír. A számla kötelező tartalmi elemeinek részletes ismertetése után a szerző kitérve többek között a számlázásban szereplő felek adataira, a teljesítés időpontjára és a számla egyéb dátumaira, a számla értékadataira, az áfára, a számlázási kötelezettség alá eső ügyletekre, a számlázási kötelezettség alá nem eső ügyletekre, határidőkre és számla javítási módjaira.

A könyv második fele különböző számlázással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Olyan kérdéseket jár körül a szerző, mint az előleg-, a bizományi ügyletek, tárgyi eszköz értékesítés számlázása, az adómentességek, a pénztárgéphasználati kötelezettség kiváltása teljes körű számlázással, nem független felek által kötött ügyletek vagy a magánszemélytől beszerzett használt ingóság értékesítésének számlázása. Megtudható a kiadványból mi a teendő a termék ingyenes átadása, szolgáltatás ingyenes nyújtása esetén illetve a természetben adott engedmény és az Áfa tv. 58. §-ának hatálya alá tartozó ügyletek számlázása kapcsán.

A kötetben a szerző jogszabályi rendelkezések magyarázata mellett a szerző hivatkozik az Adó- és Vámértesítő újságban megjelent szakmai iránymutatásokra. Az értelmezést és ezáltal a mindennapi munkát rengeteg gyakorlati példa segíti.

 

Az érintett Saldo tagszervezetek számára a kiadványt a szerződés keretében megküldjük!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

176 oldal

2018

B/5

ragasztókötött