dr. Farkas Alexandra, Czöndör Szabolcs

Számlakiállítás és elektronikus számlázás a gyakorlatban

Teljes ár: 3 455 Ft

Webshop ár: 3 282 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A számlázás, illetve bizonylatkiállítás az adózással kapcsolatos egyik legfontosabb témakör, amelyre számos jogszabály vonatkozik.
A szerzők a számla és egyéb bizonylatok kiállításának, valamint az elektronikus számlázásnak az alapvető szabályait foglalják össze. A téma tárgyalása során helyet kap a számla kötelező tartalmi elemeinek részletes ismertetése, kitérve többek között a számlázásban szereplő felek adataira, a teljesítés időpontjára és a számla egyéb dátumaira, a számla értékadataira, az áfaalapra, az alkalmazandó áfamértékre, valamint az adózási mechanizmusra is.
A számlázás tartalmi összefüggései mellett a kiadványban részletezésre kerülnek a számla formai vonatkozásai is, ideértve a teljesítésről kibocsátott számlával kapcsolatos kötelező formai szabályokat, valamint a számlajavítás, számlamódosítás formai és tartalmi tudnivalóit. 

Mindezek mellett az elektronikus számlázás részletes szabályai, illetve ehhez kapcsolódóan a papíralapú számlák elektronikus formában történő megőrzésével összefüggésben alkalmazandó legfontosabb rendelkezések is feldolgozásra kerülnek. 

A kötet 2., átdolgozott kiadása tartalmazza az 1. kiadás (2013. július) óta eltelt időszak számlázást érintő jogszabály-módosításait, ezek közül is kiemelten a 2014 nyarán elfogadott új számlázási rendelet szabályainak bemutatását, az időszakos elszámolású ügyletekkel kapcsolatos új tudnivalókat, illetve az áfatörvény egyéb, a számlázás szempontjából lényeges módosításainak bemutatását, mint például 2015-től az előleg fogalmának kiterjesztése, a számla adattartalmának változása, illetve 2014-től az utólagos engedmény kezelése.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

268 oldal

2015

B6

Ragasztókötött

978 963 295 456