Szabó Gábor

Őstermelők adózási kézikönyve

Teljes ár: 2 990 Ft

Webshop ár: 2 691 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

Utolsó példányok!

Az őstermelőkre vonatkozó adózási kérdések megválaszolása a legtöbb esetben sok fejtörést okoz, még tapasztalt adótanácsadóknak, könyvelőknek is. Tapasztalataim szerint, az az adótanácsadó, könyvelő, aki korábban nem foglalkozott őstermelőkkel, általában elzárkózik attól, hogy őstermelők adózásával kapcsolatosan adjon tanácsot, vagy őstermelőkkel bővítse az ügyfélkörét. Ezek után mondhatnánk azt is, hogy ha ilyen bonyodalmas a vonatkozó szabályozás, akkor miért nem más formában végzik ezek a magánszemélyek a mezőgazdasági tevékenységet. A válasz természetesen az, hogy szinte minden adónem tekintetében kedvezőbb az adózásuk.

Az igazi kihívást a közös őstermelők, illetve a családi gazdaságok jelentik, az adótervezésnél minden tag jogállása, tevékenysége kihat az őstermelői minőségben jelentkező adókötelezettségekre. Végtelen számú variációt produkál az élet, az írásban szereplő példák pont ezért sok esetben többszereplősek. 

A könyv felépítése annyiban hagyományosnak mondható, hogy az őstermelőket érintő adókötelezettségeket adónemenként fogom ismertetni. Rendhagyó módon az általános szabályokat csak röviden, a rendezőelvek szintjén mutatom be, inkább az adott adónemre vonatkozóan a gyakorlati életből megismert problémák kerülnek részletezésre.

A fejezetek, alfejezetek címei beszédesek, ha csak egy bizonyos téma érdekli az olvasót, a tartalomjegyzék alapján hamarabb megtalálhatja a számára érdekes részt. A példákat, esettanulmányokat elkülönítve találják meg. Jogszabályi szöveg csak néhány esetben található a könyvben, az egyes szabályok saját nyelvezetben történő ismertetésére törekedtem.

A könyv megírásakor a felhasznált jogszabályok 2017. augusztus 31-én hatályos szövegét vettem alapul.

 

2017. október

a Szerző
 
A kiadványt a Saldo tagszervezetei a szerződés szerint megkapják.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

156 oldal

2017

B5

Ragasztókötött

9789636385354

Kapcsolódó kiadványok