Csányi Eszter, Magyar Mária

Német gyakorlókönyv a szóbeli közép- és felsőfokú üzleti-pénzügyi nyelvvizsgára

Teljes ár: 3 800 Ft

Webshop ár: 3 420 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A Bevezetés a német üzleti idegen nyelvbe című kiadvány folytatásaként megjelent a BGF Nyelvvizsga és Továbbképző Központ (NYTK) szóbeli nyelvvizsgáira felkészítő kiadványa.
A könyv a különböző feladattípusaival felöleli a fent említett szóbeli nyelvvizsgák szakmai szókincsét, ugyanakkor feltételezi azt is, hogy a vizsgára készülő tanulók a gazdasági tanulmányaik során anyanyelvükön és a tanult idegen nyelven is már megszerezték a szükséges szakmai ismereteket. A feladatok nehézsége a KER (Közös Európai Nyelvi Referenciakeret) B2-C1 szintjének felel meg, tehát a közép- és a felsőfokú szóbeli nyelvvizsgára is teljes mértékben biztosítja a felkészülést.
A könyv 20 közép- és 4 felsőfokú szóbeli feladatsort tartalmaz, amelyeket a feladatok megoldásánál felhasználható kifejezések vezetnek be.
Az első rész a középfokú feladatokat öleli fel: a szakmai jellegű szabad beszélgetés lehetséges kérdéseit, a magyarul összefoglalandó írott szakmai szövegeket, az önálló beszéd-produkció lehetséges témáit és a szituációkat. A szöveg-összefoglalási feladatoknál a szerzők lehetséges megoldásokat is megadnak. Az önálló beszédprodukció, és a szituáció esetében pedig témánként vázlatszerűen felsorolják a legfontosabb szakmai szavakat és szókapcsolatokat, amelyek tartalmilag is lefedik az adott témát vagy szituációs játékot.
A felsőfokú nyelvvizsga feladatai: a prezentáció, a dokumentum értelmezése, az írott szakmai szöveg magyar nyelvre történő fordítása és a szakmai tárgyalás.
A kiadványhoz tartozó online példatárban minden anyaghoz hallásértési feladatok, példák, tesztek kapcsolódnak, melyeket egy évig bármikor elérhet.
Mind a csoportos felkészülésben, mind az önállóan készülők számára jó szívvel ajánljuk a kiadványt.

 

Ide kattintva ingyenes regisztrációt követően mintafeladatokat tekinthet meg.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

192 oldal

2013

B/5

ragasztókötött

9789636382308