Dr. Csátaljay Zsuzsanna, Dr. Farkas Zoltán, Dr. Harcos Mihály, Dr. Kelemen László, Dr. Sztankó Dénes, Dr. Tancsa Zoltán

Nagy ÁFA kézikönyv I.

13 900 Ft (teljes ár)

13 205 Ft (webshop ár)

Kosárba

Olvasson bele a tartalomba

 

A kézikönyv az áfatörvény azon szabályait tárgyalja részletesen, amelyek egyáltalán nem vagy nemcsak külföldi szereplő részvételével értelmezhetőek. A kiadvány bemutatja az egész áfatörvényt témakörök szerint, kezdve az adóalanyisággal, az ellenértékes és ingyenes termékértékesítések, szolgáltatásnyújtások szabályainak, az adóalapnak, az adómértéknek, a különféle adómentességeknek és a teljesítési időpontoknak az ismertetésén át a számlázás, a számlakorrekciók részletes bemutatásáig. Természetesen a különleges adómegállapítási módokkal és a pénzforgalmi adózással is foglalkozik részletesen - minden szabályt valós, egyszerű és bonyolultabb gyakorlati példákkal illusztrálva és komplex esettanulmányokon keresztül tesz „életszagúvá".

A belföldi szabályok tárgyalása során is nagy hangsúlyt fektet a kiadvány a vonatkozó európai bírósági gyakorlatnak nemcsak az ismertetésére, hanem azokból a mindennapi adóügyek során használható gyakorlati következtetések levonására is.

A vonatkozó áfa-szabályokat ebben a kiadványban is nemcsak a törvény paragrafusai szerint, egymás után haladva mutatják be a szerzők, hanem a részletszabályok mellett szándékoltan azok összefüggéseinek, egymásra hatásának és az egyéb áfa-szabályokhoz való kapcsolódási pontjaiknak a bemutatására helyezik a hangsúlyt, hiszen a belföldi áfa rendszere és egyes jogintézményei sem önállóan, kiragadva léteznek, hanem az egységes áfa-rendszer szerves részei.

A belföldi áfa-szabályok tárgyalása során először az általános részben az áfa azon rendelkezéseit elemzik a szerzők, amelyek profiltól, szektortól, szervezeti formától és tevékenységi körtől függetlenül bármelyik áfa-alanynál előfordulhatnak, és külön részben szólnak a szektorspecifikus áfa-kérdésekről, amelyek egy-egy iparágra jellemzőek, valamint a költségvetési szervek speciális áfa-kérdéseiről.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

964 oldal

2017

A4

Ragasztókötött

Kapcsolódó kiadványok