dr. Hanyecz Lajos, Kristóf Péter

Modern vezetői controlling

Teljes ár: 3 500 Ft

Webshop ár: 1 900 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A könyv felsőfokú gazdasági képzést nyújtó intézmények tananyaga. Az egyetemi, főiskolai hallgatók mellett ajánljuk a könyvet vállalati felsővezetőknek, pénzügyi, gazdasági szakértőknek, controllereknek, tervezőknek, továbbá minden érdeklődőnek, aki meg akar ismerkedni a modern controlling rendszer felépítésével, működésével, a fejlődés új irányaival.

Részlet dr. Bélyácz Iván egyetemi tanár lektori véleményéből:

A szerző nagy feladatra vállalkozott e terjedelmes, kilenc fejezetből álló mű megírásával, hiszen nem könnyű olyan vállalati vezetési cél- és eszközrendszerről átfogó és kiegyensúlyozott képet adni, amelynek egyes alkotóelemei a múltban elkülönült funkciókként szolgálták a vállalati irányítás érdekeit (pénzügy, számvitel, tevékenység-elemzés, tervezés, etc.). E könyv írója hatékonyan megbirkózott a jelentős feladattal: tartalmas, informatív, tanulható művet adott ki a kezéből. Teljes mértékben teljesült a szerző ama terve, hogy az egyes témaköröket elméleti megalapozással, módszertani alátámasztással tárgyalja, a területet a maga komplexitásában bemutatva.
A szerző nagyfokú tematikai fegyelmezettséggel olyan szerkezetet épített fel, amelyben a vezetői controlling funkció áll a középpontban. A mű fő érdeme abban áll, hogy a többi szakmai területről (vállalati pénzügy, vezetői számvitel, vállalati tervezés, döntési rendszer, stratégiai menedzsment, informatika) a szorosan a tárgyhoz tartozó elemeket emelte be.
Feltétlenül üdvözlendő a szerző ama törekvése is, hogy a controlling funkciót a menedzseri döntéshozatal fontos eszközeként láttatja, s alkalmazásának feltételeit a lehető legszélesebb összefüggésekbe ágyazottan tárgyalja.
A felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók e munka segítségével kapcsolódások sorát ismerhetik fel a szomszédos és távolabbi szakmai területek elméletével és gyakorlatával. E könyv arról győzi meg az olvasót, hogy a hatékony vezetői döntés az elemző, tervező, kalkuláló, döntésalapozó tevékenységek metszéspontjában születhet.
A mű nagy segítség lehet diákok, vezetők, független elemzők munkájának hatékonyabbá tételéhez.
 

A 9.5 Controlling excellel fejezethez letölthető állományok:

Beruhazastervezes-1.xls
Balanced_Scorecard.xlsx
Balanced_Scorecard_Cockpit.xlsx
Beruhazastervezes.xls
Celkoltsegszamitas.xlsx
PivotTabla.xlsx
Portfolio-elemzes_BCG-matrix.xlsx

 
Az excel állományokhoz felhasznált irodalom:
Schels, I. – Seidel, U. M. (2010): Das große Excel-Handbuch für Controller. Markt+Technik Verlag, München.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

352 oldal

2011

B/5

ragasztókötött

9789636383794