Kökényesiné Pintér Ilona, Széll Zoltánné

Külföldiek belföldön magyarok külföldön

Teljes ár: 2 900 Ft

Webshop ár: 2 610 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A kiadványban összefoglalásra került a belföldi illetőségű magánszemélyek külföldi, illetve külföldi illetőségű magánszemélyek belföldi munkavégzésének adó- és közteherfizetési kötelezettség keletkezésének helye és módja.

Az adókötelezettségek teljesítése mellett a munkavállalók és a foglalkoztatók számára a társadalombiztosítási jogállás, a biztosítási kötelezettség megállapítása és a járulékfizetési kötelezettség teljesítése is sarkalatos kérdés. A társadalombiztosítási jogállás ugyanis alapvetően meghatározza a későbbi ellátások igénybevételének jogalapját, a pénzbeli ellátások (pl. táppénz, nyugdíj) esetében annak összegét.
A vállalkozók számára esetenként a magyar társadalombiztosítási kötelezettséget tartalmazó jogszabály, a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény előírásai is bonyolultak, esetenként nehezen értelmezhetőek. A nemzetközi jog, vagyis az Európai Uniónak az e területet érintő szabályainak, valamint a hatályban lévő egyéb kétoldalú szociálpolitikai, szociális biztonsági egyezmények gyakorlati alkalmazása a szakemberek számára is kihívást jelent.
E kiadvánnyal a felhasználókat kívánjuk segíteni azzal, hogy példák segítségével, közérthető formában ismertetjük a különböző juttatások adóztatás helyére, biztosítási kötelezettség elbírálására, a járulékfizetési kötelezettség teljesítésére, a nemzetközi egyezményekre, az adatszolgáltatásra, nyilvántartásra vonatkozó 2012. július 1-jétől hatályos szabályokat.
A könyv nem tartalmazza a társadalombiztosítás által nyújtott ellátások igénybevételére és a megállapítására vonatkozó előírásokat.

 

Tartalomjegyzék

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

244 oldal

2012

B5

ragasztókötött

9789636384302