Bertalanné Danó Katalin, Kökényesiné Pintér Ilona

Külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepe

Teljes ár: 2 000 Ft

Webshop ár: 1 800 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A vállalkozások gazdasági tevékenységének globalizációja, a határon átívelő üzleti kapcsolatok jelentősége, a nemzetközi befektetések elterjedése napról napra növeli a magyar és a külföldi vállalkozások által alapított fióktelepek számát. 
A jövőben várhatóan Magyarországon is növekedni fog a külföldi vállalkozások által alapított fióktelepek száma, hiszen gyakorlatilag ugyanolyan feltételekkel működtethető, mint egy Kft., azonban elindításához nem szükséges három millió forintos alaptőke.
A fióktelepek különleges jogállásából fakadóan azért mind a székhely, mind pedig a fióktelep országának számviteli, cégjogi és adózási szabálya tartalmaznak speciális előírásokat a fióktelepek tevékenységének, gazdálkodásának, eredményének elszámolása vonatkozásában.
Könyvünkben ezért összefoglaltuk azokat a legfontosabb OECD, EU-s szabályokat, magyar cégjog, számvitel, adójog szabályait, melyeket egy külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe alapításánál és működésénél nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
A jogszabályok értelmezésével, példákon keresztül próbálunk segítséget nyújtani a könyvelőknek, adózással foglalkozó, bér- és munkaügyi szakembereknek ahhoz, hogy ne kerüljenek a jogszabályok útvesztőjébe.
 
 
Szerzők

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

40 oldal

2016

B5

Irkatűzött

9789636385156

Kapcsolódó kiadványok