Széll Zoltánné, dr. Asztalos Zsuzsa

Külföldi munkavégzés biztosítási kötelezettsége és hatása a nyugdíjra

Teljes ár: 1 990 Ft

Webshop ár: 1 791 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A gazdasági érdek, a szakképzett munkaerő iránti igény egyre szélesebb lehetőséget teremt a külföldön történő munkavégzésre, illetve a külföldieknek Magyarországon történő munkavállalására.

A foglalkoztatáshoz, illetve az önálló vállalkozásfolytatáshoz kötődő társadalombiztosítási kötelezettségek – ide értve a járulék-, a szociális hozzájárulási adó, illetve az egészségügyi hozzájárulási kötelezettséget is – teljesítése azonban összetett feladat. E kötelezettségek szabályszerű teljesítéséhez kíván a kötet segítséget nyújtani azzal, hogy az Európai Unión belüli, az egyéb kétoldalú nemzetközi egyezmények hatálya alá tartozó munkavállalókra vonatkozó, illetve az ún. harmadik országok állampolgárai esetében alkalmazandó fontosabb szabályokat összefoglaljuk.

A kiadványban bemutatjuk továbbá, hogy a nyugellátások megállapítása során a koordinációs rendeletek biztosítási időkre vonatkozó előírásai miként érvényesülnek.

Hogyan történik az EU-tagállamokban szerzett biztosítási idők figyelembevétele a nyugdíj megállapításánál, továbbá ismertetjük az igényérvényesítésre vonatkozó alapvető szabályokat, gyakorlati tudnivalókat.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

60 oldal

2015

B/5

irkatűzött

9789634814