Miklósyné Ács Klára - Siklósi Ágnes - Dr. Sztanó Imre

Könyvvezetési ismeretek

Teljes ár: 3 500 Ft

Webshop ár: 900 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A könyv bemutatja a vállalkozások alapításával kapcsolatos jogi és számviteli ismereteket.
A Szerzők a hangsúlyt a működő vállalkozások legfontosabb és leggyakoribb elszámolásainak, a gazdasági események vagyonra és eredményre gyakorolt hatására helyezik. A főkönyvi elszámolás mellett megfogalmazzák az analitikus nyilvántartás követelményeit is. A könyvvezetési ismereteket követően pedig röviden és célirányosan összefoglalják a beszámolási kötelezettség teljesítésével összefüggő feladatokat. A könyv kellő részletezettséggel bemutatja az éves beszámoló részeinek tartalmát is.
Végül a Szerzők foglalkoznak a vállalkozások megszűnésének kérdéseivel. Bemutatják a csődeljárással kapcsolatos feladatokat és részletesen foglalkoznak a felszámolási eljárás és a végelszámolás lebonyolításával, fontosabb számviteli feladataival. Kitérnek a gazdasági társaságok átalakulásával összefüggő feladatokra is.

A kiadvány sok bemutató feladatot tartalmaz, hogy az elsajátított ismeretet a gyakorlatban is jól lehessen hasznosítani. A könyvhöz „Feladatgyűjtemény és munkafüzet a könyvvezetési ismeretekhez” is kiadásra került.
A könyvet elsősorban az alapképzésben részt vevő gazdálkodás-menedzsment szakos főiskolai hallgatóknak ajánljuk, de természetesen haszonnal forgathatják azok is, akik a számviteli információkat kívánják hasznosítani. A hallgatókon kívül a továbbképzésben részt vevők számára is hasznos forrásmunka lehet a könyv.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

258 oldal

2007

A/4

kötött

978 963 638 218 6