Szamkó Józsefné

Költségvetési szervek kontírozása A-tól Z-ig

Teljes ár: 3 890 Ft

Webshop ár: 3 501 Ft

Nem rendelhető

Nem rendelhető

A kiadvány a központi és az önkormányzati költségvetési szervek elszámolásaiban a leggyakrabban előforduló gazdasági események könyvelési tételeit mutatja be, mind a költségvetési, mind a pénzügyi számvitel szerint. A gazdasági események sorrendjénél igyekezett a szerző követni a számlaosztályok szerinti sorrendet, de a nyitás, a nyitás utáni rendező tételek és az év végi zárás könyvelési tételei külön csoportban kerültek bemutatásra.

Az egyes gazdasági eseményekhez kapcsolódó könyvelési tételeknél a kiindulási alapot az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási módjáról szóló 38/2013. (IX.19.) NGM rendeletben foglaltak alkották, de a tételek bemutatásánál a költségvetési és pénzügyi számviteli kontírozások – ahol ez lehetséges volt – párhuzamosan jelennek meg a szükséges, olyan kiegészítésekkel, melyeket az NGM rendelet nem tartalmaz.

A kiadványt elsősorban gyakorló könyvelőknek ajánljuk, de az államháztartási mérlegképes könyvelői képzésbe részt vevőknek is segítséget nyújthat a tanulmányaik során.

 

A kiadványt a Saldo érintett tagszervezetei szerződés szerinti példányszámban megkapják!

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

96 oldal

2019

A/4

ragasztókötött

9789636385712