Szota Szabolcs

Kész a Pénz

Teljes ár: 8 900 Ft

Webshop ár: 8 455 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

Minden, amit FinTechről tudni kell és érdemes

Életünk szinte minden területét egy dolog köti össze: a pénz. Ha enni szeretnénk ezzel vásárolunk be, ha szórakozni indulunk, ezzel fizetünk. A pénz használatát azonban sokféle módon valósíthatjuk meg. Tarthatunk magunknál készpénzt, fizethetünk bankkártyával, vagy utalhatunk online a bankszámlánkról. A pénzhez kapcsolódó szolgáltatások köre is elég széleskörű. Bankok gyűjtik a betétesek megtakarítását, vagy hiteleznek azoknak, akiknek pénzre van szükségük, befektetési társaságok teszik lehetővé a befektetéseket, és biztosítók segítenek a bajban.

Manapság azonban az internetnek és egyéb technológiáknak kö­szönhetően gyorsuló ütemben változik körülöttünk a világ. Eltűnnek vagy átalakulnak az éveken, évtizedeken, vagy akár évszázadokon át működő termékek és szolgáltatások, hogy aztán új szereplők vegyék át néhány év alatt a nagy múltú vállalatok helyét.

Ezek a változások a pénzügyi szektort sem kímélik, ahol az ügyfelek igényeire gyorsan reagáló vállalkozások új kihívások elé állítják a hagyo­mányos szereplőket. A pénzzel kapcsolatos változások azonban meg­követelik az óvatosságot is. A törvényalkotóra már-már lehetetlennek tűnő feladat vár: az ügyfelek elvárásainak megfelelően segíteniük kell az innovációt, miközben biztosítani kell a pénzügyi rendszer stabilitását és az emberek pénzének biztonságát.

A könyv ezeket az ún. FinTech - azaz pénzügyi - innovációkat járja körül, valamint az ezekhez köthető szabályozásokat és hatásaikat a mindennapi életünkre. Hamarosan ugyanis már Magyarországon is 5 másodperc alatt fogunk tudni pénzt utalni bárkinek akár a telefonszámára, illetve kiadásainkat és bevételeinket is átlátható formában tekinthetjük majd meg jobbnál jobb költségkövető alkalmazásokban, amiket nem a bankok készítenek számunkra. Mindezt ráadásul biztonságosan, és teljeskörűen szabályozott keretek között. Ha pedig pénzügyi innovációra adnánk a fejünket, akkor a Magyar Nemzeti Bank segít megválaszolni kérdéseinket, illetve „szabályozói homokozójában" lehetőséget biztosít ötletünk tesztelésére valós ügyfeleken.

Mindennek fényében kijelenthető: a pénzügyi szektor talán sosem állt még ennyire izgalmas és változásokkal teli időszak előtt, aminek kö­zéppontjában mi, ügyfelek vagyunk.

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

320 oldal

2019

B/5

keménytáblás

9786155996009

Kapcsolódó kiadványok