Dr. Gubán Ákos, Dr. GubánMiklós, Dr. Hua Nam Son

Információ, adat, intelligencia

Teljes ár: 4 100 Ft

Webshop ár: 2 100 Ft

Rendelhető (Szállítás: 1-3 munkanap)

Kosárba

A szerzők elsődleges célja az volt, hogy a gazdaságinformatikus képzésben résztvevő Olvasó már egy jó informatikai tudás birtokában olyan ismereteket szerezzenek, amelyek a gazdasági informatika területéhez kapcsolódnak. A mű hiánypótló abból a szempontból, hogy bevezető jelleggel és széles kitekintéssel próbálja az informatika szinte megfoghatatlanul széles területét bemutatni.

1. A könyv első fejezete a gazdaságinformatika és alkalmazása témakört dolgozza fel, ebben megismerkedhet az olvasó a fontosabb gazdasági, üzleti alkalmazásokkal és háttereikkel.
2. A második fejezetben a számítástudomány területe kerül feldolgozásra: halmazelméleti, logikai, és valószínűségszámítási alapfogalmak, formális nyelvek. A fejezet végén egy kis programozási ismeret kapott helyet.
3. Az adatbázis kezelés fejezet áttekintést nyújt az adatok kezelésének fejlődéséről, az adatok szervezésének elméletéről. Megmutatja, hogyan lehet egy gazdasági rendszerhez egy megfelelő minőségű és jól használható adatbázist készíteni. Példák szerepelnek – MS-Access eszköz segítségével – az adatbázis szervezésre. A fejezetben áttekintésre kerültek az adatbázisok racionalizálásának elméleti módszerei, az adatbányászat, adattárház szolgáltatás is.
4. A negyedik, mesterséges intelligencia fejezetben az 1990-es években megjelent ágens szemléleten keresztül vizsgálják meg a szerzők a kereső ágenseket, a logikai ágenseket és megismerkedhet az Olvasó a gépi tanulás módszereivel. A könyv egy kis robotika ízelítővel zárul.

A kiadványt ajánljuk a Gazdasági informatika alapjai tárgyhoz, mely megalapozza a BGF gazdasági képzésén belül a Pénzügyi és számviteli informatikát, illetve a Vállalati informatika tárgyat. A Számítástudomány, Mesterséges intelligencia, illetve Adatbázis ismeretek fejezetek a Gazdaságinformatikus alapképzéshez nyújtanak segédeszközöket, de a közgazdász hallgatók számára is tartalmaznak hasznos és jól felhasználható tudásanyagot, ezért a megfogalmazások, példák olyanok, hogy a témakörök komolyabb előképzettség nélkül is megérthetők.

 

Beletekintek

Oldalszám:

Kiadás éve:

Méret:

Kötés:

ISBN:

476 oldal

2012

A4

ragasztókötött

9789636384371

Kapcsolódó kiadványok